Renault Espace: renault espace 2.2 dci verkeerde brandstof getankt

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 dci

Hoi ,

Het is een buitenlandse espace ,en de probleem was dat die voor dat die naar vakantie ging geen vermogen had en ik had toen egr klep schoongemaakt en auto had weer vermogen en nu na de grens bij bulgarije bij terug weg had die weer geen vermogen, dus klant kwam rustig opbouwend weer terug naar nederland ,toen ik aan nagekeken hed bleek dat die benzine heeft getankt ,ik heb de tank leeggemaakt en nieuwe filter opgezet ,als ik nu uitlees geeft die af en toe weer de egr klep aan en volgende storing en dat is foutcode 6274 :Druksensor verdelerbuis (brandtofdruk) signaal niet in orde of niet aanwezig geeft die aan .. Ik heb dit uitgelezen met gutman megamacs 50 .auto start goed alleen als je gaat rijden je geeft vol gas valt de motor uit en je kan weer normaal starten alleen je opbouwend rijden met gaspedaal en na 3 kwart indrukken van gaspedaal valt die weer uit .

Ik hoop dat ik genoeg informatie heb gegeven en hoor graag ideen .

Groetjes osman

ferdii

Geplaatst door ferdii (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

ewdijks (0), 13 jaar geleden

Turbo word gesmeerd door de diesel

als er benzine getankt word kan de turbo naar zijn grootje gaan. Ik vermoed dat dat hier gebeurt is.

alfons262 (0) PRO, 13 jaar geleden

mag jij me toch eens uitleggen hoe een turbo gesmeerd wordt door de diesel? Doe eens een poging!

ewdijks (0), 13 jaar geleden

tjah dat is wat de anwb mij vertelde toen ik eens benzine in plaats van diesel tankte, ik heb gelijk de tank toen laten leegzuigen zonder de auto te starten.

Maar ik weet wel dat diesel diesel vettig is, en benzine een goede ontvetter...

ferdii (0), 13 jaar geleden

Hoi ,

Als turbo kapot zou zijn zou die dan zowiezo turbodruk aangeven en als ik uitlees geeft die brandstofdruk aan .en turbo wordt gesmeerd door middel van olie toch ????

Groet osman

ferdii (0), 13 jaar geleden

En wat ik gisteren heb gelezen bij zon site hadden ze ongeveer zelfde probleem en dat was dan de hogedrukpomp en de verstuivers die door de benzine beschadigd wwaren en ik ga wel even kijken naar retour brandstof of die wel teruglekt .....

't garagistje (0) PRO, 13 jaar geleden

zal idd een verstuiver met te grote lekretour zijn. ff een retourmeting op de verstuivers doen.
Jammer genoeg laat de computer de motor stoppen met werken als hij een drukval in de rail ziet.

Vermogenverlies kan door het egr systeem komen.

ferdii (0), 13 jaar geleden

Vandaag ben ik nog even bezig geweest en ik heb de stekker losgehaald van de brandstofdruksensor die op de commerail zit en zo gereden en dan slaat die niet meer af als je volgasgeeft maar dan heeft die ook geen power meer dan wordt die nog slechter met stekker erop ,dus ik denk of de opvoerpomp of de verstuivers ????

ferdii (0), 13 jaar geleden

En de brandstoffilter wil ik even nog uitelkaar halen of daar metaal deeltjes inzit als dat zo is dan lijkt mij de hogedrukpomp

ferdii (0), 12 jaar geleden

Hallo Heren ,


De probleem is opgelost ,na wegbrengen voor een test bleek een verstuiver veel lekkage te hebben en ik heb nu tweedehandse vertuiver opgezet en auto is weer goed.Bedankt allemaal .

Groetjes Osman

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.