Renault Grand Espace: Koppeling Renault Espace DCI 2007

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2Liter DCI

Ik heb een Renault Espace van 2007 met 122.000km op de teller. De wagen heeft juist nazicht gehad maar is sinds gisteren plots gaan stuiteren bij het lossen van de koppeling en vertrek in 1e versnelling. Zodra op gang loopt alles normaal en ook na opschakelen naar hogere versnellingen. Is het mogelijk dat de drukgroep nazicht vereist (hydraulisch?) of betreft het hier normale sleet en wat valt er te vervangen?

Alvast bedankt voor advies,
Francis

Francis3119

Geplaatst door Francis3119 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jan T (25) PRO, 13 jaar geleden

als je koppeling trilt met weg rijden dan komt dit meestal door de plaat die iets slingerd.
af stellen kun je niets.
als je er van af wil zal de complete koppeling vervangen moeten worden.

groetjes jan.

Francis3119 (0), 13 jaar geleden

Volgende dag blijkt dat de wagen terug normaal vertrekt? Vreemd, is het mogelijk dat langdurig aanschuiven in de file dit probleem veroorzaakt? De dag dat het probleem onstond had ik 3u. lang in file staan aanschuiven.
Mogelijk dus een gevolg van overhitte hydraulische olie.

Francis

jan T (25) PRO, 13 jaar geleden

ja dat zou kunnen maar dan denk ik eerder aan de koppelingsplaat die die het veroorzaakt of de drukgroep als deze erg heet geworden zijn.
als de vloeistof over verhit zou zijn dan komt de koppeling niet meer goed vrij.
gewoon nog even aan kijken dan hoor.

groetjes jan.

Francis3119 (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor uw hulp, ik zal een tijdje de spreekwoordelijke "kat uit te boom kijken". Ik rijd al 32j. en al mijn wagens liepen ruim 250.000km voor ik ze wegdeed. Maar ik heb nog nooit een koppeling moeten vervangen. Mogelijk dat de Renault zijn hoge gewicht hierin een rol speelt?
Groeten en dank,

Francis

jan T (25) PRO, 13 jaar geleden

ja wie zal het zeggen als je al zo lang rijd en nog nooit koppelings problemen gehad heb ben ik het met je eens dat het niet aan je rijstijl liggen maar bij een mechanisme kan ook wat mis gaan zonder dat je er zelf schuld aan hebt maar ja gewoon nog even aan zien niet tegauw de boel uit elkaar halen.

groetjes jan.

Heino4267 (240), 13 jaar geleden

Bij sommige koppelingen zit er een zelfstellend mechanisme op. Net vóórdat het mechanisme zich verstelt treden verschijnselen op als slippen onder volle belasting e.d.
Na het verstellen is dat weer weg. Dus als dit het euvel is: gewoon even wat voorzichtiger aan doen.

FJM (0), 12 jaar geleden

Ik heb een Espace van 1999 met 250000km en op 190000km de koppeling vervangen. Ik heb precies hetzelfde probleem zoals je het beschrujft. Garage geeft geen oplossing aan.

Francis3119 (0), 12 jaar geleden

Er bestaat voor dit probleem geen echte oplossing. De oorzaak zou te wijten zijn aan sleet in combinatie met tijdelijke overbelasting. Aanschuiven (langdurig) in file kan dit probleem veroorzaken of het trekken van een zware last waarbij er veel vanuit stilstand terug of van-en-naar lagere versnelling geschakeld werd. M.a.w. intensief gebruik van een slippende koppeling veroorzaakt een stuiterend gedrag indien de koppeling haar betere tijd heeft gehad. Afkoelen is de enige remedie zonder alles te moeten vervangen. Men kan echter onder normale omstandigheden nog behoorlijk wat kilometers verder met deze koppeling.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.