Renault Espace: radiator doet het niet

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2i RN

Hallo,
Ik heb een Espace type 2 en de radiator doet het niet. Wanneer de motor warm is hoor ik hem niet afkoelen.
Op de temperatuur meter blijft het wel netjes in het midden staan. De meter gaat niet naar het rode gedeelte.
Ik weet dat de radiator vervangen moet worden. Alleen de vraag is hoe snel moet het gebeuren of kan ik nog 2 weken mee rijden?
Ook loopt hij niet regelmatig - stationair - als hij stil staat. kmstand is 230.000.

daal

Geplaatst door daal (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

't garagistje (0) PRO, 12 jaar geleden

met radiator bedoel je de ventilator? indien ja dan draait deze niet constant enkel als een bepaalde temperatuur is bereikt (of als de airco aan is)

daal (0), 12 jaar geleden

heeft het te maken met de type espace met de bouwjaar 1991 dat het eerst een bepaalde temperatuur bereikt om te gaan draaien
De koelvloeistof meter doet het niet. hoe kan ik deze herstellen?
De motor zweet een beetje heeft dit met bovenstaande te maken?

Heino4267 (225), 12 jaar geleden

Van de ventilator (als de conclusie van 't garagistje juist is) loopt een draad naar koelvloeistof sensor. Als je die draadjes doorverbind (of bij slechts één draadje op de sensor, dit draadje tegen het motorblok aan houdt), hoort je koelventilator te gaan draaien.
- Als dat niet zo is, lijkt de ventilator kapot te zijn.
- Als dat wel zo is zou die koelventilator binnen de 5 minuten moeten gaan draaien als je de motor stilstaand stationair laat lopen. Als dat niet gebeurt, is wellicht de sensor kapot.

't garagistje (0) PRO, 12 jaar geleden

[quote=Heino4267]Van de ventilator (als de conclusie van 't garagistje juist is) loopt een draad naar koelvloeistof sensor. Als je die draadjes doorverbind (of bij slechts één draadje op de sensor, dit draadje tegen het motorblok aan houdt), hoort je koelventilator te gaan draaien.
- Als dat niet zo is, lijkt de ventilator kapot te zijn.
- Als dat wel zo is zou die koelventilator binnen de 5 minuten moeten gaan draaien als je de motor stilstaand stationair laat lopen. Als dat niet gebeurt, is wellicht de sensor kapot.[/quote]
idd zo doe ik het ook altijd

daal (0), 12 jaar geleden

bedankt. ik zal het proberen en laten weten wat de uitkomst is.

daal (0), 12 jaar geleden

De ventilator draait idd wanneer de motor warm is. Wel maakt hij een grommende geluid. je kan concluderen dat iets kapot is. wat het is is juist de vraag. Men gaf aan dat het aan de lagers ligt in de ven. Als het zo is, kan ik alleen de lagers vervangen of moet ik de gehele ven. vervangen? Ik wil h'm komnde week laten repareren.
Kan ik tot die tijd mee rijden?

wanneer de auto stationair draait lijkt het alsof de motor uit wilt vallen. Sinds gisteren geconstateerd. Er is een nieuwe accu van Bosch erin. wanneer ik optrek en rijd maakt de auto schokkende bewegingen. Hij houd dan even in en schiet dan naar voren en dan weer. Wanneer ik de gaspedaal in trap voel ik bij de pedaal dat hij inhoud en dan weer kracht/vermogen en schiet de auto naar voren.
waar zou ik aan moeten denken?

daal (0), 12 jaar geleden

bleek dat een injector kabel wat losjes zat. heb ook bougies vervangen. auto gaat binnenkort weg.
bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.