Renault Kangoo: Renault Kangoo houdt af en toe in

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5

Sinds kort hebben we een probleem met onze Renault Kangoo 1.5 diesel (dci70). De auto houdt soms even in, echt een kwestie van een seconde, daarna pakt de auto het weer goed op. Dit komt soms helemaal tijdens een rit niet voor, maar soms meerdere keren. Stationair loopt de auto gewoon netjes, het inhouden gebeurt in meerdere versnellingen, op de snelweg maar ook op een 80 km weg.
Soms (maar niet altijd) wil de motor ook niet aanslaan. Even wachten is dan de oplossing en een halve minuut later slaat de motor dan wel aan.
Het lijkt voor te komen als de auto op temperatuur is ( in koude toestand is het nog niet opgetreden).
Heeft iemand een idee wat de oorzaak hiervan kan zijn?

Update: vanmiddag haperde de auto weer en viel nu echt uit. Start niet meer. Na half uur afkoelen start auto weer en heeft nu weer 30 km probleemloos gereden?????

martin72

Geplaatst door martin72 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Chris en Pat (0) PRO, 14 jaar geleden

Wagen uitlezen en indien geen fouten iig het brandstoffilter vervangen

martin72 (0), 14 jaar geleden

Update:
De auto uitgelezen bij dealer, de bdp sensor blijkt de boosdoener. Deze heb ik nu vervangen en sindsdien loopt de auto weer goed en is probleem opgelost.

Chris en Pat (0) PRO, 14 jaar geleden

mooi zo, thx voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.