Renault Kangoo: Renault Kangoo valt terug/ verliest vermogen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,9

Hallo, ik heb een probleem met mijn Kangoo 1.9D. Hij valt terug bij bepaalde snelheden of toerentallen. Geef ik dan wat meer gas, dan komt er enorm veel zwarte rook uit zonder dat ie harder gaat. Achterliggende auto's zie ik echt verschrikt enorm veel afstand houden. Rij ik plankgas, dan gaat het wel goed. Als ik heel rustig rij ook wel, maar alles daar tussenin is een drama. Ik kan niet constant 100 rijden in z'n 5. Of hij valt terug naar ong. 80 met heel veel rook, of ik ga 115. Daar tussenin kan ik niet normaal rijden. In andere versnellingen precies hetzelfde, maar dan rond de 65 in z'n 4, rond de 45 in z'n 3 enz. Opvallend is, dat het steede exact dezelfde snelheden zijn. En hij doet 't bij een warme motor erger dan bij een koude motor. Ik heb de auto nog maar pas en heb dus nog garantie. Echter de garage kan het probleem niet vinden. Ze hebben er inmiddels wel meerdere malen naar gekeken. Ze hebben hem ook uitgelezen, maar daar kwam geen duidelijke oorzaak uit. Een second opinion van een collega garage (Renault dealer) leverde ook niks zinnigs op. De bedrading is helemaal gecontroleerd. Uiteindelijk wouden ze de computer vervangen, maar bij het loshalen zagen ze dat een aantal contactpennen was geoxideerd. Die hebben ze schoongemaakt en ingespoten met contactspray. Het was daarna wel iets beter, maar inmiddels is het weer verslechterd. Ik vind ook het brandstofverbruik abnormaal hoog. 1 op 14 haal ik niet, terwijl ik rustig rijd en met een oude Renault Express ruim boven de 1 op 18 zat. Ik kom net weer van de garage, waar ze hem weer in hebben gespoten met contactspray. Van de garage naar huis begon het alweer. Ik ben wezen googlen en de veelgenoemde egr-klep lijkt mij (als leek) het meest logisch. Daar heb ik nu meerdere verhalen over gelezen, maar bij mij lijkt het toch net weer anders. Stationair loopt de auto nl. als een zonnetje. Niks mis mee. Starten gaat ook makkelijk. En ik heb nog nooit een lampje op het dashbord zien branden. Hij geeft zelf dus geen storing aan! Ik wou wel bij de Renault garage langs, maar die rekenen direct werkplaatstarief, terwijl ik bij m'n eigen garage nog garantie heb. Maar zij kunnen het niet vinden, dus wat heb ik dan aan garantie? Weten jullie een oplossing? Ik zou heel erg graag voor de vakantie de auto in orde willen hebben. Help. Alvast bedankt. Harrie.

Harrie Gr

Geplaatst door Harrie Gr (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kangoo1 (0), 16 jaar geleden

Gelijkaardig probleem gehad Met 19d van 1999.
Bij het rijden inhouden en schokken van de motor.
Elektroklep vervangen bij de dieselpomp -+240 euro en alles OK

groeten,
Nico

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.