Renault Kangoo: Slecht starten warme motor Kangoo 1.4 Spring

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hoi hoi, we hebben een probleem met onze Kangoo sinds 1,5 jaar nu al weer en ook de dealer weet er eigenlijk geen raad mee. (We hebben 2 problemen in principe, maar het 1 staat denk ik niet in verbinding met de ander). Als de motor warm is, wil hij daarna erg slecht starten. Ook als de motor koud is, maar buiten is het warm en de auto heeft dan een tijdje in de zon gestaan, start hij slecht. Je moet dan 3 tot 5 keer proberen voor ie aanslaat. Maar soms is er helemaal niets aan de hand onder dezelfde condities. Er is geen vast patroon in te ontdekken. Als ie is gestart (startmotor is dus ok) dan loopt ie als een zonnetje. Er trad de afgelopen tijd wel een ander probleem op en dat was dat ie bij de eerste keer afremmen na het starten afsloeg. Na de eerste inspectiebeurt bij de dealer kon men niets vinden en wilden we de injectoren gaan schoonmaken. De auto rijdt alleen korte afstanden ( 4 tot 5 km en dat dan 2 tot 3x per dag). Toch eerst reiniger in de brandstof gedaan. Dat leek te helpen, maar probleem keerde terug en nu is alleen het smoorklephuis schoongemaakt door de dealer. Geen problemen meer van afslaan, maar goed het is warm weer en het probleem deed zich voor bij koud weer (wanneer alles nog stroperig is). Het probleem van het starten is na het schoonmaken van het smoorklephuis eignelijk alleen maar slechter geworden. Ik zie zelf geen relatie, maar wellicht dat 1 van jullie profi´s dat wel zien.

Ik las verderop dat het bij Renault vaak de bdp sensor is die startproblemen veroorzaakt, maar dat is dan temperatuuronafhankelijk, dwz zowel in de winter als de zomer hou je hetzelfde probleem. Bij ons is mn tijdens warme dagen het starten slechter als bij koude.

Rara, om knetter van te worden.

groet rob

turbo_rob

Geplaatst door turbo_rob (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

AS1 (105), 16 jaar geleden

jouw klachten zijn indicatief voor lekkende injectoren.

injectiereiniger hielp even. Probeer nog eens een paar keer. Kijk of het weer even helpt of langer goed gaat.
In dat geval is ultrasoon reinigen van de injectoren wellicht een definitieve oplossing.

turbo_rob (0), 16 jaar geleden

Maar dan kan ik beter ze direkt laten reinigen. Dat kost €90 en een 1/2 arbeidsloon voor in en uitbouwen injectors. Reinigersvloeistof loopt ook in de papieren met 15,- de fles.

Hoe kan zo´n injector lekken eigenlijk? Is de opening dan dusdanig vernauwd dat ie niet meer verstuifd? En waarom zou het lekken tot slechte start bij een warme motor moeten leiden en niet bij een koude?

Bedankt voor je reactie btw.

groet rob

AS1 (105), 16 jaar geleden

[quote=turbo_rob]Hoe kan zo´n injector lekken eigenlijk? Is de opening dan dusdanig vernauwd dat ie niet meer verstuifd? En waarom zou het lekken tot slechte start bij een warme motor moeten leiden en niet bij een koude?[/quote]
De injector sluit dan niet meer goed. Hij gaat dan druppelen nadat je de motor heb uitgezet. Door de gelekte benzine start hij slecht omdat het mengsel veel te rijk is. Na een tijd is de benzine verdampt en start hij weer goed.

Een brakke temperatuursensor is ook niet uitgesloten.

sjaak r (0) PRO, 16 jaar geleden

Toch denk ik aan een bdp sensor.
Zoals jij het omschrijft lijkt het daar erg op.
Heb auto,s genoeg gehad die dit probleem alleen bij warme motor hadden.

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Ik sluit me bij Sjaak aan.
Denk ook bdp sensor.

turbo_rob (0), 16 jaar geleden

Hallo, probleem is opgelost. Jawel bdp sensor. Ik heb dit bij de garage om de hoek laten vervangen en hij start nu elke zonder morren. Bedankt Dealer...tot noooooit meer ziens. Heren alhier, bedankt! Toppie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.