Renault Kangoo: [Renault Kangoo]Dimlicht werkt niet

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 dCi

Wij hebben een raar probleem met onze Kangoo. Het dimlicht werkt niet. En wel alle 4 niet! Zomaar ineens !De volgende test zijn al uitgevoerd:

Zekeringen zijn gechecked en ok.
Schakelaar is volgens mij ook ok. Als ik de schakelaar op stadslicht zet en met multimeter op zekering meet meet hij netjes 12V, bij dimlicht meet hij 12V op stadslicht en dimlicht zekeringen. Volgens mij ook ok dus.
Achterverlichting uitgebouwd en lampjes doorgemeten, ook ok. Gemeten op connector, stadslicht komt aan, helaas dimlicht niet.

Kan dit alleen nog maar in de bedrading zitten? En is het niet een beetje toeval dat ze spontaan allemaal niet meer functioneren?
Of maak in een fout?

Alvast bedankt!
Rob

Rob_D

Geplaatst door Rob_D (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Rob_D (0), 11 jaar geleden

Opgelost!

Het rechterkoplampje was alleen defect. In mijn gedachte zat een fout, want het achterlicht dimt dus niet.
Verder is Renault dus zo handig om zijn boordcomputer zo te programmeren dat zodra er één lampje kapot is, de andere ook gewoon uitgaat, en het lampje op het dashboard gewoon blijft branden. Erg handig!

maarten4874 (0) PRO, 11 jaar geleden

ja,die fransen... ach laat maar.. ;)

Bedankt voor de feedback en mooi dat het is opgelost!

't garagistje (0) PRO, 11 jaar geleden

[quote=Rob_D]Verder is Renault dus zo handig om zijn boordcomputer zo te programmeren dat zodra er één lampje kapot is, de andere ook gewoon uitgaat, en het lampje op het dashboard gewoon blijft branden. Erg handig![/quote]
Wil toch ff meedelen dat dit niet zo is. Als het dimlicht rechtsvoor stuk gaat dan blijft die links gewoon branden. Het zou nogal slecht zijn als die door de computer afgelegd zou worden.
De indicator op het dashboard blijft evenwel altijd branden als de schakelaar aanstaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.