Renault Laguna: Renault Laguna 1.8 2002

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Beste,

Ik heb een andere motor laten plaatsen in mijn renault. Gragebedrijf had een fout gemaakt met mijn vorige motor. Wat is het probleem nu.
Ik heb een enorme stank als de motor loopt en hij zuipt enorm. 100 km kost mij 13 liter. Ik heb een kennis laten kijken en die kan geen lek ontdekken en ook niet zichtbaar onder de mototkap.
Was het de bedoeling dat de motor opnieuw ingesteld moest worden aan de computer of staat de motor niet goed afgesteld? Wie kan mij meer vertellen voordat ik weer te veel geld aan deze PROBLEMCAR

alvast bedankt voor de reactie.

celzas

Geplaatst door celzas (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

sjaak10918 (0) PRO, 13 jaar geleden

laat de auto maar eens een 4-gastest ondergaan (onderdeel van de apk); misschien bij iemand anders. Als ie niet goed afgesteld staat dan volgt dat vanzelf. Met de waarden kun je dan terug naar je garage.

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Afstellen kun je tegenwoordig niet meer.
Is er exact dezelfde motor (zelfde motorcode) erin gekomen?
Mogelijk ergens een slang vergeten of niet goed aangesloten, of uitlaat lekt iets of lambdasonde kapot.
Is dit vanaf plaatsing nieuwe motor?

celzas (0), 13 jaar geleden

Het is na mate erger geworden. Ik heb deze week maar eens olie er bij gedaan. Maakt niet zoveel verschil. Het is een motor uit een andere 1.8. Kan ik dat o pde aankoopnota zien?
Laatst heef ter iemand naar gekeken en die kon geen lekkage traceren.

Safrane10698 (0), 13 jaar geleden

Als hij stinkt, waar stinkt hij dan naar? Naar benzine? Wordt de retour brandstof wel terug geleid naar de tank cq brandstof filter? Mogelijk lekt de auto dan niet in de motor ruimte maar tussen motor ruimte en brandstof tank. Daar loopt volgens mij bij de benzine versies de retour leiding.

celzas (0), 13 jaar geleden

Ik ga dit eens laten checken. Ik baal in ieder geval wel dat ik deze auto heb gekocht. Als ik dit van te vroen allemaal had geweten van alle problmene had ik hem nooit gekocht. Toch jammer want het is een mooie auto.

abc (0) PRO, 13 jaar geleden

een garage maakt een fout waardoor er een nieuwe/andere motor in moet en nu krijgt de auto/merk de schuld??????????????

leovanz (0), 13 jaar geleden

Komt de motor op temperatuur (volgens de meter) is de temperatuursensor in orde? Bij mij was het stekkertje geoxideerd. Zelfde symtomen.

sgm (0), 13 jaar geleden

Wat zegt de garage die de motor heeft geplaatst ervan?
Verder niet wanhopen. Ik heb ook een aantal jaar eenzelfde auto gehad. Heeft ook wel eens vaker problemen opgeleverd, maar die zijn ook weer opgelost. Onder andere met hulp van hier.
Wat is er gebeurd waardoor de vorige motor vervangen moest worden?
Heb je geprobeerd om ook gas te geven met de motorkap open en iemand laten kijken?
Wat is de stank? Benzine? Is het alleen te ruiken onder de motorkap of ook of vooral uit de uitlaat?
Hoe loopt de auto? Helemaal goed? Warm, koud, hoge en lage toeren, met en zonder belasting?
Het zijn een hoop vragen, maar ze geven vaak een idee van wat er aan de hand is.
Verder: ik zou de auto eens laten uitlezen.
13L op de 100km is niet dusdanig extreem dat de auto stralen brandstof lekt of compleet verzopen loopt. Zeker niet met kleine stukjes en dit koude weer.

celzas (0), 12 jaar geleden

Hallo allemaal,

De stank is inmiddels weg. Ik weet niet hoe, maar het is weg. Heb lamda sone vervangen tijdens APK keuring en geen stank meer. ga morgen nog wel een voor mijn airco. Wordt warm boven de 2000 toeren. Ik heb vernomen dat het helpt de kabel op occidatie te controleren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.