Renault Laguna: valt uit en springt weer gelijk aan

Bouwjaar: 2006, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 16v

Hoi,

Ik heb het volgende probleem , auto viel laatst heel even compleet uit bij linksaf slaan maar start ook weer gelijk door .
Kachelmotor is hier door kapot gegaan ,deze is vervangen maar vanavond bij optrekken en linksafslaan weer hetzelfde alleen nu werkt nog alles.
Alles valt dan een fractie uit. Iemand een idee wat dit kan zijn voor ik maandag naar de garage ga?

leon36

Geplaatst door leon36 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

skybolt (0), 13 jaar geleden

Hoe bedoel je compleet uit ,ook de electronica of alleen de motor?
Staat je accu wel goed vast ,geen losse accuklemmen?
En weet je misschien wat er met je kachelmotor was gebeurd ,verbrand ,vast,nat,
Kan het zijn dat je bij een linkse bocht ergens water bij je kachelmotor krijgt en storingen veroorzaakt?

grtjs Rob

Bas_petiet (0) PRO, 13 jaar geleden

Is dit probleem zowel op benzine als op gas? Het kan wezen dat de auto niet goed op gas overschakeld waardoor de motor uitvalt (gastank wel vol?). Laat de auto eerst maar eens uitlezen op eventuele storingen dan kunnen we wat meer zeggen.

leon36 (0), 13 jaar geleden

Electronica valt ook uit ,accu en accuklemmen zitten allemaal goed vast.
Heb wel laatst paravan vol water gehad misschien hierdoor kachelmotor door gesneuveld?
@ Bas_Petit . Auto rijdt dan al gewoon op gas geen problemen met overschakelen.

leon36 (0), 13 jaar geleden

Net weer bij optrekken en linkse bocht alles uit en weer aan en de kachelmotor doet weer niets meer, voor de rest werkt wel alles.
Nog iemand een idee?

Safrane10698 (0), 13 jaar geleden

Volgens mij staat ergens een plens water in je auto. En dan bij bepaalde zijwaartse krachten komt het water in aanraking met electronica.

Heb jij een dakraam?

Bas_petiet (0) PRO, 13 jaar geleden

idd goed de waterafvoeren controleren, en kijken of er geen water bij de electronica zit. Ik moet zeggen dat het type laguna2 niet erg veel last heeft van binnen dringend water bij de electronica, maar misschien is het bijdeze wel het geval.

leon36 (0), 13 jaar geleden

Heb geen dakraam, dit is mijn 2e laguna de eerste was van 2002 en heb ik op een raammechanisme na niets mee gehad ook nooit een verstopte paravan.
De waterafvoeren bij de paravan zijn bij mijn weten vrij, het is wel gek dat alleen de kachelmotor het niet doet na deze storing.

leon36 (0), 13 jaar geleden

Een beetje late reactie maar het probleem is opgelost. Massakabel vanuit de kabelboom vlakbij de accu was een beetje door waardoor deze bij een bepaalde beweging sluiting maakte en een zekering van 80A eruit vloog.


Leon

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.