Renault Laguna: Renault laguna 2.2 Dci loopt stationar te langzaam? Trilt statio

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2DCi

Hallo allemaal.

Ik heb hier een Renault laguna 2.2DCi

Stationat lijkt hij me wat langzaam te lopen ...hij loopt zeg maar 900 toeren en dan trilt de auto meer als hij normaal gesproken zou moeten doen .

Zodra hij zeg maar 950 toeren loopt ( Moelijk uit te leggen)is het trillen niet meer aanwezig.

Met rijden trekt hij ook gewoon goed door zonder schokken etc en soms is het gewoon weg en zodra je stilstaat is het weer raak en trilt hij weer behoorlijk.Auto trilt aleen bij stationaar lopen als hij zeg maar naar mijn mening te langzaam loopt.


Iemand tips??

Groetjes Peter

dieno

Geplaatst door dieno (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

't garagistje (0) PRO, 13 jaar geleden

Heb al voorgehad dat het dubbel dempend vliegwiel stuk was.
Ontdekt na veel zoeken onder andere verstuivers, motorsteunen te hebben vervangen

Safrane10698 (0), 13 jaar geleden

Je kan middels de clip de motor 50 toeren meer laten lopen. 950 dus. Mogelijk een oplossing voor jou.

Erik2804 (0), 13 jaar geleden

Moeilijk te zeggen op afstand. Geen foutmelding, verder ogenschijnlijk prima lopen. Ik verdenk DM-vliegwiel.

dieno (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de info.

Nee de Auto heeft verder geen foutmeldingen.

En wat me zo raar lijkt als het de dubbel dempend vliegwiel zou zijn.....zou hij dan vanzelf heel vaak gewoon constant zonder trilingen perfect lopen voor een geruime tijd?

En nog iets ik ben vergeten te zeggen de Renault heeft +- een half jaar stilgestaan mischien toch een vervuilde injector? En hoe kan ik het zeker weten dat het de dubbel dempend vliegwiel is ?

Erik2804 (0), 13 jaar geleden

Als het niet altijd is dan zal het vliegwiel niet de oorzaak zijn. Defect in het vliegwiel is permanent aanwezig, dit gaat bijna altijd samen met een duidelijk voelbare klop in het koppelingspedaal.

Is er soms een motorsteun uitgesleten? Net wel / net niet contact met carrosserie?

iemants123 (0), 13 jaar geleden

Hoi,
Wij hebben een laguna van 2003 Dci 1.9.Wij hebben deze auto 4jaar en hebben dit probleem ook.In de garage hebben ze er al van alles aan geprobeert,flesjes voor de injectuers te zuiveren tot en met een camera door de liedingen ge gaan voor de injecteurs zuiver te maken.Dit laatste heeft een half jaar geholpen maar is nu weer juist het zelfde.Het juist of hij wil vertrekken als je stil staat.Het schilt ook welke temperatuur het is,koud weer heeft hij het erger dan in de zomer als het warm is.

Safrane10698 (0), 13 jaar geleden

Toen je erbij zei dat hij stilgestaan had schoot me te binnen dat ik dat ook had bij mijn 2.2dci
Die had ook een tijd stil gestaan, en dan ook alleen bij stationair trilde de motor enorm, genoeg om het dashboard helemaal te laten bewegen. Dit is na een paar weken vanzelf weggegaan.

Rednose5 (0), 13 jaar geleden

Mogelijk een defecte verstuiver. Controleren middels een lektest is kostbaar, 1 a 2 uur werk. Verstuiver kost gauw 300 euro.
Snelle test (niet aanbevolen door de dealer) is om de auto uit te laten lezen en vragen naar het overzicht waar de brandstof retour op wordt vermeld. De verstuivers dienen allemaal ongeveer evenveel terug te geven is er een die aanzienlijk meer teruggeeft als de rest dan heb je de kapotte gevonden. Immers meer brandstof retour betekent minder brandstof gebruikt. Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.