Renault Megane: Renault Megane 1.6 1997 Slecht starten

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

De auto starte de laatste tijd erg slecht.
Volstrekt willekeurig slaat de motor niet aan. Startmotor draait normaal rond, maar motor wil net niet aanslaan.
Langs garage geweest en deze vermoedde de BDP sensor. Ondanks dat er geen storing kon worden uitgelezen werd toch aangeraden deze te vervangen.
Is afgelopen maandag gedaan en sindsdien geen probleem gehad, tot vanavond. Weer wilde de motor niet aanslaan. Pas na meerdere pogingen en wat gas bijgeven slaat de motor aan en vliegen de toeren omhoog naar 2000 toeren.

wat kan hier nu aan de hand zijn ??

FranDaMan

Geplaatst door FranDaMan , lid sinds 12 jaar geleden

4 Reacties

timo tt PRO, 12 jaar geleden

heb je de bdp sensor verv door een orginele van renault of een immitatie? want die willen ook wel eens storing geven. je moet een orginele monteren inclusief de stekker verv. en je zou het gasklephuis ook nog even kunnen reinigen.

FranDaMan, 12 jaar geleden

Hij is vervangen door een originele renault sensor met nieuwe stekker. Dit is gedaan door de garage. Ik blijf met mijn fikken van die auto af.

abc PRO, 12 jaar geleden

lijkt op een defecte temperatuur sensor omdat ie het wel doet als je gas bij geeft maar is het beste te zien als je hem uitleest en dan de waardes van de sensoren controleren

FranDaMan, 12 jaar geleden

Balen dus.....overal hoorde ik dat het overduidelijk de BDP sensor was, dus heb ik die laten vervangen. 100 euro armer en dan is het de andere sensor.
Zal wel weer een 100 euro kosten.

Misschien eens gaan kijken voor wat anders.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.