Renault Megane: Renault Megane start af en toe niet

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4RXE

Ik heb sinds kort een probleem met mijn megane break 1.4 RXE uit 1999 en ik hoop dat er hier op het forum mensen zijn die mij verder kunnen helpen. De auto start soms niet. Hiermee bedoel ik dan dat de startmotor wel gewoon ronddraait alleen de motor slaat niet aan. Tot nu toe na 3 à 4 keer proberen slaat de motor ineens wel aan. De motor loopt dan netjes en tijdens rijden geen enkel probleem. De volgende keer is er dan weer geen probleem. Het trad voor het eerst enkele weken geleden op toen het nog warm en droog weer was. Maar het komt de afgelopen weken steeds vaker voor.
Ik vraag mij af of dit een bekend probleem is. Kan het iets van de startonderbreking zijn of moet de motor dan in eerste instantie aanslaan?
Of moet ik het zoeken in de brandstoftoevoer of is het iets vanuit de elektronica en/of connector problemen?
Is er voor de particulier diagnose apparatuur beschikbaar (b.v. iets wat je op de laptop kan aansluiten)?

martin72

Geplaatst door martin72 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

arjankempeneers (0) PRO, 14 jaar geleden

Meestal krukassensor. Je kan hem eens schoonmaken, dat wil wel eens helpen. Zit bovenop tussen motor en bak met 2 boutjes vast.

timo tt (0) PRO, 14 jaar geleden

bdp sensor vervangen inclusief de stekker.

djc (0), 14 jaar geleden

Hallo,

-
Ik heb/had exact het zelfde probleem met een lancia kappa,de bpd sensor is vervangen en heb de auto vandaag terug gekregen, de stekker zelf is NIET vervangen, was wellicht wel slim geweest maar goed, er schijnt bij mij nog wel ergens een "sleutel" symbool te zijn, dus kort gezegd, ik meld mij weer na een paar dagen, voor alsnog is het probleem zo als jij hier beschrijft weg!!!

arjankempeneers (0) PRO, 14 jaar geleden

Stekker bij Renault moet vervangen worden. Past niet meer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.