Renault Scenic: Renault Scenic '02 / bandenspanning sensoren / systeem uitzetten

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

De auto heeft 4 weken stilgestaan ivm vakantie. Nu knipperen er in de display twee banden en het service symbool. Iedere keer na ongeveer 500 - 1000 meter rijden verdwijnen de knipperende banden in de display en is het service symbool ook verdwenen. Dit zelfde probleem hadden we vorig jaar ook. Toen heeft de garage er twee nieuwe ventielen ingezet. De storing heeft betrekking op deze twee ventielen (van net geen jaar oud).

Naar de Renault Dealer geweest. Zij hebben de bandenspanning gecontroleerd en deze was precies volgens het boekje, ook de twee banden waarvan de sensoren niet knipperen. Volgens de Renault Dealer moeten er (weer) 2 nieuwe ventielen op omdat de batterijen leeg raken. Dit kan er bij mij niet in, de veel oudere ventielen werken nog steeds prima, daarbij werken de ventielen maar pas na een paar honderd meter rijden. Ik word erg nerveus van het bandenspanningssysteem en kan slecht tegen lampjes daarom heb ik de dealer voorgesteld het hele systeem uit te zetten. Dat is wel mogelijk is maar dan moet de computer helemaal opnieuw ingelezen worden met alle kosten van dien. Het zou niet een kwestie zijn van alleen het "systeem" uitzetten.

- Is er een andere manier om de storing te verhelpen? Dwz te zorgen dat de auto de banden meteen herkent en we niet eerst 500 - 1000 meter hoeven te rijden.

- Kan het systeem niet op een simpele manier uitgezet worden? Ik denk als amateur aan het lostrekken van een stekker.

Dank alvast voor de reacties.

lemmel

Geplaatst door lemmel (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 10 jaar geleden

Knipperende banden in het display betekent een onjuiste bandenspanning. Zou de batterij van het ventiel leeg zijn of het ventiel defect; dan is de band verdwenen uit het display.

Controleer je bandenspanning als je banden koud zijn en corrigeer ze indien nodig naar 2,3 bar voor alle 4 de banden. Gebruik wel een geijkte bandenspanningsmeter!!!!!

Blijf je dan problemen houden dan is waarschijnlijk de referentie bandenspanning in de UCH verkeerd geschreven.

lemmel (0), 10 jaar geleden

Beste Henk,

Dank voor je reactie. Duidelijk. Ik ga er vanuit dat de dealer met een geijkte bandenspanningsmeter werkt. In mijn optiek ligt het inderdaad niet aan ventielen. Die zal ik dan ook niet laten vervangen. Het gedeelte mbt tot de referentie bandenspanning in UCH zal ik noemen tijdens mijn bezoek aan de garage eerdaags.

Bedankt, groet, Lemmel

Heino4267 (230), 10 jaar geleden

Zet hier eens neer welke bandenspanningen het scherm vermeldt zodra alles weer goed werkt, dus na die eerste kilometer.

lemmel (0), 10 jaar geleden

Beste mensen,

De oplossing is gevonden. Met een geijkte spanningsmeter de spanning gecontroleerd. Dit bleek juist.
De toleranties in de computer bleken echter niet oké. Deze zijn vorige week aangepast en het probleem heeft zich na 7 dagen en bijna 400km niet meer voorgedaan.

Bedankt voor het meedenken.

Groet, Lemmel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.