Renault Scenic: kachelweerstand

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16

Hallo allemaal het klinkt misschien een beetje gek of ik ben zelf gek de kachelweerstand van mijn scenic is stuk want hij draait alleen maar in de hoogste stand nu ben ik op zoek gegaan naar dat ding en iedereen zegt wat anders de een zegt rechts achter het daschbord kastje de ander zegt links bestuurders kant boven de kachel en weer een ander zegt onder de voetruimte links .
Ik heb de bovenplaat van het daschbord eraf gehaald heb links en rechts gekeken niets te vinden links al helemaal niet rechts vind ik wel achter het kastje een rode stekker maar daar zit geen weerstand in of na bij deze is wel van de kachel als hij los is doet die helemaal niks meer.

Dus mijn vraag is waar zit dat kreng nu dan werkelijk het is een renault scenic bouwjaar nov.1999 1.6 16v wie oo wie durft dit aan en helpt mij hier uit de brand .

bvd Peter 555

Peter555

Geplaatst door Peter555 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

moderator (0) PRO, 10 jaar geleden

Je zit al aardig in de richting.
Weerstand zit aan de rechterzijde, en inderdaad, onder die afdekkap.
Even de zwarte luchtbuis iets opzij drukken en dan zie je de stekkers. Als je de draad van de ventilator naar boven volgt, kom je er vanzelf. Weerstand zit met 2 schroefjes vast. Wel een beetje lastig bij te komen. Eventueel aan de uiterste rechterzijde de 2 moeren van het dashbord ( sleutel 13 ) los maken en het dashbord iets terug trekken.

Peter555 (0), 10 jaar geleden

Ok bedankt ik weer op zoek en als het lukt hoor je het wel ik had al alles los ook die 2 moertjes van het daschbord

Peter555 (0), 10 jaar geleden

ok het is gelukt nu even een adere halen en weer inbouwen dan kan de zaak weer draaien gr peter 555 Hallo Theo alles loopt weer als een trein mijn oplossing was de volgende ik heb de weerstand uitgebouwd dat is het hele huis zat met een schroef vast ik heb de temperatuur regelaar die de zaak moet aansturen door geknipt is overrigens 197 graden dat ding ben naar een electronica zaak gegaan en heb daar een nieuwe gekocht voor 1,50 euro en deze met een kroonsteentje zonder de kunstof ommanteling vast gezet en hij doet het weer op alle snelheden en zondeer probleem .

Ik weet niet of er al mensen zijn die die truck zo hebben uitgehaald maar het scheelt wel een enorme zak geld bij winparts kost een nieuwe 138 euro op de onderdelenlijn tussen de 40 en 100 euro en dan maar afwachten of die goed zijn .

Dus Theo bedankt voor je hulp bij het vinden .

Theo Sparenburg (5), 10 jaar geleden

Probeer wel even of de kachelvin wel soepel draait, anders kan je binnen de kortste keren weer een weerstand kopen.


vr/gr.Theo

willyvan (5) PRO, 10 jaar geleden

Plus Parafan Schoonmaken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.