Renault Scénic 2005: Renault Scenic 2 LPG loopt zeer slecht op benzine

Bouwjaar: 2005, Brandstof: LPG, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

Beste heren en dames,
Onze Renault Grande Scenic type 2 heeft af fabriek lpg. Sinds enkele maanden loopt de motor op benzine zeer matig, stotterend, alsof 1 cilinder niet meedraait. Melding op dashboard "emissie systeem controleren" verschijnt een verdwijnt met regelmaat (logischerwijs omgaat deel van de benzine niet wordt verbrand wat ook te ruiken is achter de auto). Op lpg loopt de motor prima.
Probleem wordt nu erger. Motor is soms met koude start moeilijk aan de gang te houden (voordat deze daarna op lpg overschakelt).
Al gecontroleerd door garage (geen dealer) zijn bougies en injectoren: niet de veroorzaker. Tevens al circa 50 liter 98 octaan methanol vrije benzine verbruikt en 2 flessen injectie reiniger er doorheen gespoeld.
Garage komt er niet direct uit...
Wie heeft ervaring met dit probleem en kan ons verder op weg helpen met advies?
Bedankt!
Groeten
Edwin

EVT68

Geplaatst door EVT68 , lid sinds 8 maanden geleden

4 Reacties

oldford PRO, 8 maanden geleden

Ik zou de auto koud op benzine controleren (na een nachtje buiten slapen).
Als je dan een uitlaatgas test doet en tegelijkertijd de signaal waardes van sensoren meet of uitleest moet je een oorzaak kunnen vinden.

    Dank je oldford. Dit gaat mijn pet helaas te boven... Welke sensoren moet je dan meten/ uitlezen? Ik zal het dan met mijn garage bespreken. - EVT68, 8 maanden geleden

kaleido 1 PRO, 8 maanden geleden

Is er al compressie gemeten , klepzittingen in de kop gezakt , komt niet vaak voor bij k4m maar kan wel.

    Dank je kaleido 1. Het lijkt mij niet voor de hand liggen omdat in geval van compressie probleem de motor op lpg ook slecht zou moeten lopen. - EVT68, 8 maanden geleden

jans1961, 8 maanden geleden

Sluit de LPG wel goed af loopt hij niet op 2 brandstofsoort tegelijk als motor koud is?

Heino4267, 8 maanden geleden

De oplossing is vrij eenvoudig te vinden als je de tips hierboven uitvoert: trek het gasrelais eruit en ga op benzine rijden. Biedt de auto aan aan je garage en laat ze (wellicht aan de hand van een uitlaatgasmeting en/of foutcodes uitlezen) een diagnose stellen en de fout oplossen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.