Renault Vel Satis: renault velsatis injection lock 2.2dci

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2200

hoi iedereen

wij waren aan het rijden met een pas aangekochte velsatis 2.2dci 150pk uit het jaar 2003 toen die plotseling stilviel op de autobaan.na controle bleek dat hij geen diesel kreeg in de filter.

wagen vervolgens afgesleept en eens thuis de wagen met een hella gutmann proberen uit te lezen.wij geraakten niet in het motormanagment. de lieve vrouw van het controlesysteem vermelde ook telkens dat de electronische handrem niet in werking was.

na wat zoeken kwam ik uit op een kapotte zekering in het motorcompartiment met nr 3 van 30a.deze vervangen maar sprong weer stuk.
deze geeft voeding aan relais r8.

op pin 1 meet ik 12v
pin 2 zit een bruine kabel waar tevens mijn gedacht de kortsluiting op zit,als ik hem doorknip springt de zekering niet
pin 3 12volt
pin 5 meet ik massa

dit is voorlopig alle info die ik bezit enlaat ons hopen dat er een oplossing uit de bus komt.alvast bedankt aan iedereen die dit gelezen heeft

autohandel goco

Geplaatst door autohandel goco (0) PRO , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Vel Satis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

autohandel goco (0) PRO, 8 jaar geleden

hoi iedereen

even een update,ik heb de kabel gevolgd en deze komt uit op de ecu onder de batterij met nr 0281 010 637.zit aangesloten op de middenste stekker op pin d.

waarschijnlijk interne storing ecu???ik hoor het graag en bedankt aan ieder die dit gelezen heeft

autohandel goco (0) PRO, 8 jaar geleden

DE OPLOSSING:kortsluiting op de egr klep.

alvast bedankt en probleem mag gesloten worden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Vel Satis of stel zelf een nieuwe vraag.