Renault Scenic: resonantie scenic

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 120pk dci

Hallo,

Ik heb een scenic 1.9dci uit 2004 die al 190000km heeft gelopen. Ik voel onder het rijden een soort trilling of resonantie tussen 1200 en 2400 toeren. Als het kouder is dan is de trilling sterker voelbaar. Er is dan ook een soort zware brom hoorbaar. Als de auto stil staat en ik geef, met de koppeling ingetrapt, gas dan is de trilling merkbaar. Wat kan dit zijn: uitlaat of motorsteun? Auto looopt verder goed alleen de resonantie is storend. Trouwens bij het inveren op de weg neemt de resonantie wat toe.
Wie weet wat dit kan zijn en wat er aan te doen is?

Gr Herman

herman1957

Geplaatst door herman1957 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Pallab (0) PRO, 17 jaar geleden

rechtsvoor hydro-elastischemotorsteun. defect.Kom bij diesels veel voor.

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

Rechter motorsteun.

herman1957 (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor jullie reactie. Is deze goed te vervangen en kunnen jullie mij een indicatie geven wat de kosten hiervan zijn?

Pallab (0) PRO, 17 jaar geleden

motorrubber kost €80,- ex. en als je een handige sleutelaar bent kan je het zelf.Je moet wel in het bezit zijn van garagekrik o.i.d.

herman1957 (0), 17 jaar geleden

Hallo,
Is het trouwens te zien aan de buitenkant of dit rubber defect is? Het ziet er namenlijk van buitenaf prima uit. Dat zegt natuurlijk niet alles. Wat is jullie ervaring hiermee? Is het verder te testen of dit rubber defect is?

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

Je kan dit van buiten niet goed zien
Als je hem los haalt kan je zien of de binnenkant nog gevuld is met vloeistof

herman1957 (0), 17 jaar geleden

Hallo,
Volgende week laat ik het rubber nakijken. Klopt het dat een defect rubber meer geluid gaat maken als het kouder weer is? Viel me vandaag op, buiten 7 graden en veel meer resonatiegeluid.

herman1957 (0), 17 jaar geleden

Hallo mensen,

Het waren beide motorrubbers. De hydro-elastische was niet lek maar wel slap geworden. De auto is nu weer lekker stil. Bedankt voor jullie advies.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.