Renault Clio: rood lampje dashboard

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1200cc

hallo,

mijn broer zn vriendin rijdt met een clio 1200cc van bwj '92. het probleem is dat op een gegeven moment wanneer ze aan het rijden was,dat op het dashboard opeens het rood lampje van de batterij (+/-) begon te branden.

ik heb een nieuwe batterij gestoken,de riem van de alternator aangespannen en de contactpunten van de batterij ook al opgekuist maar dat rood lampje blijft maar branden...

wie kan mij helpen en wie weet hoe dat komt en hoe ik dat kan verhelpen???
hopelijk weet iemand dit...


alvast bedankt,leslie

lestje

Geplaatst door lestje (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Cliodennis (0), 17 jaar geleden

Zoek het in de dynamo zelf. Heb je de laadspanning gemeten? De koolborsteltjes zullen wel op zijn. Kijk dan ook even hoever ze ingesleten zijn. Anders is een ruildynamo de 'goedkoopste' oplossing (e.v.t van de sloop, maar dan weet je ook nooit precies hoelang die meegaat). Let er wel op dat je de v-snaar niet TE strak legt. (ongeveer een kwart kunnen twisten) Anders kan deze springen of de lagers kunnen stuk lopen van de dynamo.
Meet de 'oude' accu ook even door, misschien is die nog wel goed en hoef deze allen even goed bijgeladen te worden.

AS1 (115), 17 jaar geleden

meet de spanning eens bij verhoogd toerental. Deze moet rond 14.4V liggen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.