Renault Trafic 2016: Rook (stoom) onder de motorkap bij turbo

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

Beste forum leden,

Ik heb een renault trafic iii uit 2016 met 1,6 motor met 70d km en nu word de de motor soms ( 1a 2 keer per week) erg heet, bij het openen van de motorkap komt de hitte je tegemoet en komt er stoom (niet veel maar wel duidelijk zichtbaar) bij de turbo vandaan. De koelvloeistof temperatuur blijft gewoon rond de 77 - 80 graden en de ventilatoren springen ook niet aan. Ook blijft de olie en koelvloeistof gewoon op peil. Je kunt het ook binnen ruiken (soort van warme olie geur) als de motor heet wordt als je bijvoorbeeld stil staat voor een stoplicht onder het rijden ruik je niets. Na het aan en uit zetten en een stuk door rijden komt er na aantal kilometers geen stoom meer van de turbo en het motorblok is minder warm bij het openen van de motorkap zeg maar gewoon warm. Verder loopt de motor mooi geen geluiden of iets dergelijks.

Zou iemand een idee hebben wat dit zou kunnen zijn of waar ik naar kan kijken?

Kan het zijn dat de thermostaat niet open gaat of niet goed werkt? of loopt de temperatuur dan veel hoger op?

Of zou het te maken kunnen hebben met regenereren van een roetfilter aangezien het niet altijd is en omdat de motor en turbo dan heet worden?

Weet iemand wanneer de trafic gaat regenereren of om de hoeveel kilometer?

Er zijn overigens geen foutcodes

amateurbmw

Geplaatst door amateurbmw , lid sinds 14 jaar geleden

2 Reacties

amateurbmw, 5 maanden geleden

Heeft waarschijnlijk toch met regenereren te maken iets anders kan ik niet vinden alleen kan de stoom nog niet plaatsen... al is dat de laatste tijd minder voorgekomen

sjaak14, 5 maanden geleden

Komt door regeneratie, als je blok wat olie zweet wat op de uitlaat of DPF terechtkomt kan dat stoom en een lekker brandluchtje geven. Een DPF kan letterlijk gloeiend heet worden.

    bedankt voor je reactie, heb nog even gekeken maar denk dat er geen olie zweet op de DPF komt maar heb wel een aansluiting op de turbo gevonden aan de rechter kant (van vooraf gezien) welke een beetje zwart is (olie), wellicht komt de stoom hier vandaan.. ik ga dit even in het weekend verder bekijken, misschien pakking oid - amateurbmw, 4 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Trafic of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.