Renault Laguna: Rookt flink zwart bij accelereren

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: FQ9750

Uitgelezen foutcodes:DF070/DF083/DF061
We hebben de foutcodes gewist en een proefrit gemaakt waarbij hij wel zwart rookt maar de foutcodes komen niet terug(dus probleem blijft.
We hebben de intercooler afgeperst incl de slangen/luchtfilter gecontr.
Dieselreiniger in de tank gevuld(Tunap)
Weet iemand een evt oorzaak van het roken,Vervuiling? Luchtmassameter? Turbo?

hofman

Geplaatst door hofman (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Siem Bijman (140) PRO, 17 jaar geleden

kan vervuiling zijn. Instant Power van Abcon kan het in-en uitlaatsysteem incl. Egr en Turbo reinigen. Kun je de vervuiling in elk geval mee uitsluiten en scheelt een hoop sleutelwerk. Maar kan net zo goed de verstuivers en pomp zijn hoor.

hofman (0) PRO, 17 jaar geleden

Hoe werkt dat precies en wie verkoopt het (abcon)?

Siem Bijman (140) PRO, 17 jaar geleden

Het wordt ontwikkeld door Soren Lindemann in Denemarken. Geimporteerd voor de Benelux door de Fa EVKO uit Houthalen Belgie tel 0032(0)11/52.50.35 of de vertegenwoordiger Philippe Gulinck 0032(0)473.96.02.85

In nederland zit geen vertegenwoordiging, maar bij mij kun je wel alles bestellen.

De werkwijze staat beschreven op www.abconprodukten.nl

Maar zwart roken kan bij deze motoren ook komen van de injektoren en daar kan een verantwoord reinigingsprodukt ook best wel wat mee denk ik.

hofman (0) PRO, 17 jaar geleden

Dank je voor de info,er zit nu tunap diesel injectiereiniger in en na een flinke proefrit rookt hij al een flink stuk minder en de roetmeting zat op 0.85,dus we wachten af.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.