Renault Clio: Rubber remcilinder

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

Hallo,

Ik heb geen autotechnische achtergrond, maar toch ga ik proberen zelf mijn achterschijven + klauwen te vervangen. Zijn er dingen waar ik echt op moet letten als ik dit doe?

Nu ik me schijven eraf heb, zag ik dat het rubber bij mijn remcilinder kapot is. Deze zit er uiteraard niet voor niets, maar is dit heel ernstig?

Hier een foto:

[url=http://picasaweb.google.nl/Twoink55/Clio...][/url]

Alvast bedankt!

Nick

Twoink

Geplaatst door Twoink (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hellbat (0) PRO, 14 jaar geleden

Revisiesetje halen bij een automateriakenzaak, daar zitten dan alle rubbers/slijtdeeltjes in die je nogig hebt.

In dit geval, vervang alleen de delen waar je makkelijk aan kunt, dus de stofhoes, evt. stofhoesjes van de glijpennen. Indien de klauw geen olie lekt, de inwendige afdichtingen lekker laten zitten.

Groeten marcel

Twoink (0), 14 jaar geleden

Oke marcel gelukt, maar nu het volgende probleem, ik heb alles vervangen maar nu brand na een tijdje rijden mijn ABS lampje en mijn SERVICE lampje. Iemand enig idee?

Groeten Nick

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=Twoink]Oke marcel gelukt, maar nu het volgende probleem, ik heb alles vervangen maar nu brand na een tijdje rijden mijn ABS lampje en mijn SERVICE lampje. Iemand enig idee?[/quote]
Toevallig de ABS ringen vergeten te monteren op de nieuwe schijven ??

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.