Renault Kangoo: ruitensproeier motor

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400

Van onze Renault Kangoo doen de ruitensproeiers aan de voorkant het niet meer. Achter doet het wel gewoon wat op het zelfde motortje werkt. Het motortje draait wel als je de voorsproeiers wilt gebruiken, maar er komt niets uit.
De slangetjes zijn allemaal goed en zijn ook niet los. Het probleem komt vanaf het motortje want je ziet al geen vloeistof aan het begin van het motortje door het slangetje lopen.
Is het motortje toch defect ondanks dat je 'm wel hoort?

Alvast bedankt voor de reactie's.

Groet,
Jos

josdm

Geplaatst door josdm (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

nou jos drai de slangentjes is om als je dan achter sproeit doet hij het voor.
werkt het dan dan is de motor stuk.
doet hij het dan ook niet dan zal er een verstopping zitten en zul je daar naar moeten zoeken.

groetjes jan.

josdm (0), 14 jaar geleden

Ik heb de slangetjes omgedraaid, hij doet het nog steeds niet. Dus zal het dan waarschijnlijk een verstopping zijn. De slangetjes zijn niet verstopt, want die heb ik zojuist doorgeblazen. Kan er ook een verstopping in de motor zelf zitten? Zo ja, is die verstopping dan te verwijderen?

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

jos toen je ze omgedraaid heb heb je toen de schakelaar op achter laten sproeien en als er toen niks uit kwam zul je toch de leiding moeten nalopen.
net zo lang tot je een punt hebt war het zit.

groetjes jan.

josdm (0), 14 jaar geleden

Jan, als ik het slangetje loskoppel blijft er nog ongeveer een stukje slang van ongeveer 20cm over vanaf het motortje. Uit DAT stukje komt al niets. Dat stukje is niet verstopt, dus zou het haast in het motortje moeten zitten.

willem12077 (0), 14 jaar geleden

In het motortje zit een klepje, dat afhankelijk van de stand van de schakelaar, het water naar de achter- of voorsproeirer pompt. Kalk wil nog wel eens de oorzaak zijn dat de boel niet goed meer werkt. verstopping of het klepje blijft hangen.

Vul her reservoir met schoonmaakazijn en pomp de azijn rond. Dus reservoir -> pompje -> slangetje -> reservoir. Laat de boel ook rustig een uurtje in de azijn staan. Daarna goed doorspoelen met water.
Wellicht werken het pompje en klep weer zoals het hoort.

Willem

josdm (0), 14 jaar geleden

Ik heb het pompje open gemaakt. De slangetjes waren overigens niet verstopt. Ik heb diverse dingen kunnen openen, kwam alleen geen klepje tegen. Wel zat in het verdeelstukje (wit gedeelte) een rubber staafje. Dit heb ik eruit gehaald en er weer in. Na alles weer in elkaar te hebben gezet deed hij het in eerste instantie nog niet. Even later begon hij spontaan weer te sproeien. PROBLEEM LIJKT DUS OPGELOST.

Bedankt voor het meedenken.

Groet,
Jos

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

nou houden zo jos.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.