Renault Scenic: Ruitensproeier voor ipv achter

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Ruitensproeier achter werkt niet meer. Als je achter wilt sproeien wordt de sproeier aan de voorkant geactiveerd. De voorsproeier werkt ook via de "normale"schaklelaar. de ruitenwissers zelf werken goed.
Iemand een suggestie waar het probleem kan zitten.

Alvast bedankt,

Willem

Geplaatst door

willem12077 (0)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Ruitensproeierpomp vervangen,

gr. marco

hOUTKOOPER 0
badge

17 jaar

Marco,
Dank voor je suggestie.
Ik heb me vervolgens wat verdiept in de werking van het pompje. Het probleem zat 'm in het klepje tussen voor en achter aansluiting. Dit bleek blijkbaar in een stand vaststaan. Vervuiling en kalk zijn dan vaak de boosdoeners.
Remedie:
* reservoir leeg spuiten
* een forse schuit schoonmaakazijn in het reservoir
* kwartiertje "de chemie voor je laten werken"; kalk lost op
* slangetjes even loskoppelen en reservoir leegspuiten en goed doorspoelen. Als je slangetjes niet loskoppelt dan heb je overal azijnzuur en dat is niet handig
* de boel werkt weer zoals het hoort

Groet,
Willem

willem12077 0

17 jaar

hee willem kan ik dit probleem bij mij ook zo oplossen want bij mijn renault laguna is dit ook zo alleen sproeien ze voor en achter allebei wel maar als ik aan me hendel trek om me voorraam te sproeien gaat achter sproeien en als k an me hendel draai om me achterraam te sproien gaat me voorraam sproeien kan ik dit ook zo oplossen zit het probleem in de pomp ?

paulboon 0

17 jaar

slangetjes na het klepje omwisselen, probleem opgelost

Groeten Marcel

hellbat 0
badge

17 jaar

ok dat ga ik proberen hoort straxs of het is gelukt alvast bedankt gr paul

paulboon 0

17 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.