Renault Scenic: wie heeft ook problemen met een achterdemper van het merk USN-Ce

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 16v

Ik heb vorig jaar achterdemper vervangen met het merk USN-Centuri (niet bij Renault gekocht).Sindsdien maakt mijn auto een ander geluid,tevens komt het van de motor en voorste delen van uitlaat veel lawaai t.o.v. voorheen wanneer ik gas geef voornamelijk na 80 km per uur en het lijkt of de achterdemper te veel dempt,dus te weinig uitlaatgas doorlaat..Ik dacht in het begin dat dit probleem kwam doordat mijn koppelingsplaat bijna op was.Die is inderdaad intussen versleten geraakt en is pas vervangen,maar het probleem van veel lawaai is er nog steeds.Nu verdenk ik die bewuste achterdemper.Ik heb Renault dealer gebeld(afd. magazijn) en gevraagd of de achterdemper van een Scenic van 1996 en van 2000 het zelfde is , volgens deze medewerker geeft het computersysteem twee verschillende artikel nummers aan ,ze zijn dus niet het zelfde.
Op mij aankoop bon waar ik (USN-Centuri) demper had gekocht staat : ad megane(scenic) 1.4/1.6i 96-.
Ik heb deze zaak ook gebeld en gevraagd of deze demper voor biede modellen geschikt is en men zei dat deze demper voor beide geschikt is ( bj. 1996 en bj. 2000).Mijn Scenic is 1.6 16V ,maar een megane scenic uit 96 is geen 16v maar een gewone 1.4 of een 1.6i.Volgens mij zijn er toch verschillen in demp-systemen.Ik ben benieuwd of er meer scenic rijders zijn die soort gelijke probleem hebben ondervonden, graag verneem ik uw meningen hierover.Ik ben van plan terug te gaan naar de leverancier en of de klacht neer te leggen bij de fabrikant.Volgens mij gebruikt kwikfit ook USN-Centuri.Nu zie ik ook lichte mate olie vorming bij miin dekselpakking,zou het ook door die demper kunnen komen?

Osie63

Geplaatst door Osie63 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

ossie

het merk [b] USN-Centuri [/b] is de grootste meuk die je kunt kunnen kopen, had je kunnen nagaan de prijs was er ook na.

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.