Renault Scenic: Ruitensproeierpomp hoe bereikbaar?

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K4M A7, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 79

(Scenic oud model) Beste mensen misschien dat jullie weten hoe dit op te lossen. Wat een heel simpel probleem lijkt is toch niet zo heel makkelijk. Het slangetje van de ruitenwisser vloeistof voor is geknapt dus er moet een nieuw slangetje op. Nu heb ik de wiel kap verwijderd maar de pomp is niet bereikbaar omdat hij aan de zijkant zit van het waterreservoir, vlak tegen het spatbord. Ik heb ook geen ruimte om het slangetje te vervangen. Je kunt het reservoir er niet zomaar uitdraaien en het lijkt erop dat het spatbord eraf moet om de slang te vervangen. Mijn vraag is, is dat zo of zijn er nog andere oplossingen mogelijk? Maar stel het spatbord moet eraf, moet ik dan eerst de bumper en koplamp verwijderen, of gaat het spatbord er zo ook af? Iemand een idee?

dideveed

Geplaatst door dideveed (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1690) PRO, 5 jaar geleden

Nee hoor , moet gewoon zo lukken , je zou het tankje iets los kunnen maken , ik heb nog nooit een spatbord of iets dergelijks hiervoor verwijderd.

dideveed (0), 5 jaar geleden

Oke dan heb ik waarschijnlijk een boutje gemist van het tankje. Het lijkt me ook stug dat je de halve auto moet demonteren maar oke je ziet het wel vaker. Ik ga het van het weekend nog eens proberen, bedankt voor de reactie!

kaleido 1 (1690) PRO, 5 jaar geleden

Succes

dideveed (0), 5 jaar geleden

Ik heb hem eruit! Bij de vulopening zat nog een moertje, hiermee kun je het vul gedeelte uit de tank trekken. Nu krijg je met een moertje vanonder de hele tank er zo onderuit. Had ik bijna de hele auto gedemonteerd! Nou, bedankt kaleido voor het meedenken, ik stel het zeer op prijs.

kaleido 1 (1690) PRO, 5 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.