Renault Laguna: Ruitenwisser achter zat vast, ervaringen met gangbaar maken

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 16V

Hallo,

k heb een Laguna 2, Grand Tour Dynamique met apart te openen achterruit. Vanavond wou de ruitenwisser achter niet meer bewegen. Bij controle bleek de as die door de achterruit loopt heel stroef te gaan, maar de wissermotor deed het gelukkig nog. Ik heb het deel in de achterruit tactisch bespoten met WD40 en na een paar minuutjes ging de boel weer soepel. De vraag is natuurlijk voor hoe lang dit goed gaat.

Heeft iemand ervaring met dit probleem? Wat kost het vervangen van de as en het lager en hoeveel werk is het? De tweewekelijkse afspraak bij de garage staat al, dus dan kunnen ze dat mooi meenemen. Tenzij die WD40 truc goed genoeg is. Ik heb in het donker niet goed kunnen zien of er niet teveel roest aanwezig was.

Alvast bedankt voor tips en ideeen!

sgm

Geplaatst door sgm (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik heb het zelf ooit maar 1x meegemaakt, en dit was bij een astra-tje, hier heb ik toen het asje uit zijn lagering gehaald, de zaak schoogepoetst met scotch-brite, en met een ruime hoeveelheid kopervet teruggeplaatst.
Ik heb de man er verder nooit weer over gehoord.

Groeten Marcel

rob9958 (0), 17 jaar geleden

Bekend probleem!
Kijk even hier: http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?p...

Rob.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.