Renault laguna: Terugslag van motor

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: v6 24v

Ik heb het volgende probleem: Als ik snel accellereer (vanaf zeer lage snelheden) en na een honderd meter het gas loslaat dan krijgt de motor (of versnellingsbak) een opdonder. Het is net of hij terugschakeld en dit niet aankan. Het geeft in ieder geval een fikse klap.

skylord

Geplaatst door skylord (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

AS1 (105), 17 jaar geleden

Het klinkt logischer dat hij dan juist opschakelt en niet dat hij terugschakelt.
Is dit opeens ontstaan? Bouwjaar 2006 is correct?

skylord (0), 17 jaar geleden

Het is bouwjaar 2001. Het rare is dat ik het gas loslaat en afrem. Dat hij opschakeld geloof ik niet daar ik juist vaart minder. Het kan zijn dat hij net tussen twee versnellingen zit en een foute keuze maakt op het moment dat ik afrem. Zoals gezegd is het echt een klap. Ik weet wel dat het accelleren vanuit zijn 1 gebeurd. Ik heb hier sporadisch last van en het is nu circa 7 maanden aan de gang.

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

Controleer eens de achterste motorsteun.

AS1 (105), 17 jaar geleden

Wat is de km-stand en wanneer was de laatste verversing van de bakolie?

skylord (0), 17 jaar geleden

Er zitten 140.000 km op en de laatste verversing is geweest in maart.

AS1 (105), 17 jaar geleden

Ik heb iets dergelijks gehad (ook bij 140k). Bij vaart verminderen na verlaten snelweg. Als ik dan toevallig tijdens het terugschakelen het gaspedaal weer indrukte dan gaf dit een klap.
Dat is er plotseling in gekomen. Na laten schoonmaken van het hydraulisch blok (van onder bereikbaar) was het weer goed.
Zie tip motorsteun. Als dat ok is, zou ik even een automaat-specialist bellen. Informeren kan altijd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.