Renault Laguna: ruitenwissers stoppen bij een zware regenbui.

Bouwjaar: 2001

ze stoppen ermee tijdens een zware regenbui alleen als de ruitenwisser op de interval staat en de auto is voorzien van een regensensor. en als ze er dan mee stoppen dan moet je de auto stil zetten en weer opnieuw starten en dan werken ze weer. wat kan dit zijn iemand hier ervaring mee. ik denk zelf aan de regen sensor of het relais. ruitenwissermotor is goed stekker verbindingen ook en water afvoer bij het schutbord is ook niet verstopt. auto heeft geen fouten alleen geeft af en toe wel een can fout maar die fouten zijn standaard bij een kts.

laurens6453

Geplaatst door laurens6453 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jhl (0) PRO, 17 jaar geleden

is dit het model tot 2001 of het nieuwe model na 2001. Heb zelfde probleem gehad en daar heb ik de ruitenwisserarmen (mechanisme moeten vervangen. Het was gespleten en daardoor was de druk op de armen te groot en haalde de motor niet genoeg kracht. Langs de kant chauffeur is het mechanisme met een aluplaat aan. Deze was gescheurd en bij grote belasting zette de scheur open met alle gevolgen van dien. Misschien is dit niet hetzelfde probleem, maar je kan nooit weten

laurens6453 (0) PRO, 17 jaar geleden

probleem is verholpen, we hebben de regensensor los gehaald en deze goed ontvet en het raam ook goed ontvet en de sensor weer gemonteerd en je zal het niet geloven het probleem is verholpen.

laurens6453 (0) PRO, 17 jaar geleden

het probleem kwam na 6 maanden weer terug en ik heb toen de regensensor maar vervangen maar dit hielp ook niks het probleem bleef.
ik heb nu de wissermotor omgeruild met een andere laguna en tot nu toe nog geen last gehad.
jullie horen het wel weer, alvast bedankt voor jullie reactie.

WILCO12025 (0) PRO, 17 jaar geleden

Waarschijnlijk zit het in de zekering kast binnen bij uch .Daar zit het relais in voor de aanstuuring van je wissers.
Komt vaker voor, als je hem los maakt zie je een vast relais zitten. die branden wel eens door als ze warm worden.

laurens6453 (0) PRO, 17 jaar geleden

wilco ik ga hier na kijken want het probleem blijft.
kan je het relais los vervangen?
volgens de dealer moet je de uch compleey vervangen.

alvast bedankt voor je reactie,ik laat het ff weten als ik wat gevonden heb.

kawaZ750 (0) PRO, 17 jaar geleden

onderdeel heet de BFR, zit vastgeklikt aan de UCH, en relais is niet los te vervangen. ik weet ook bijna zeker dat je hier je probleem zult vinden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.