Renault Megane: ruitesproeier werkt niet

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6e

Hallo,
de ruitensproeier werkt niet maar de ruitewissers gaan wel op en neer en het motortje maakt ook geen geluid. Mijn vraag is of de ruitensproeier een aparte zekering heeft of moet ik de oorzaak ergens anders zoeken?

meganecoupé123

Geplaatst door meganecoupé123 , lid sinds 13 jaar geleden

6 Reacties

Ralf_Jensen PRO, 8 jaar geleden

Binnenkant van je zekeringkast deksel staat waarvoor elke zekering is. Ook in je instructieboekje kun je dit terugvinden.
Defecte zekering vervangen. gaat deze dan opnieuw stuk, dan ruitsproeiermotortje controleren. Willen wel eens vastroesten.

meganecoupé123, 8 jaar geleden

Heb zowel het boekje nagekeken als ook de zekeringkast zelf,maar de ruitesproeier staat nergens aangegeven en het probleem is dat er meer zekeringen inzitten dan er in het boekje en op de achterkant van het klepje staan.
Dan zal ik ze stuk voor stuk moeten controleren.

Ralf_Jensen PRO, 8 jaar geleden

Dan heb je niet het juiste boekje bij je auto.
Maar inderdaad, loop ze alle effe na-

meganecoupé123, 8 jaar geleden

Heb het boekje van de dealer erbij gekregen toen ik de auto 17 jaar geleden nieuw kocht,dus boekje zal wel goed zijn. Of de ruitesproeier heeft geen aparte zekering. Zal anders maar de dealer even bellen of deze wel weet waar de zekering zit. En anders een 2e hands pompje proberen.

Ralf_Jensen PRO, 8 jaar geleden

[quote=Ralf_Jensen]Maar inderdaad, loop ze alle effe na-[/quote]

meganecoupé123, 7 jaar geleden

Hallo, na 2 weekenden zoeken eindelijk het probleem gevonden. Het was een combinatie van 3 factoren. Kapotte zekering, een kabelbreuk naar de ruitesproeierpomp en het pompje zelf dat het af en toe deed. Op de sloop een andere aansluiting gehaald en pompje had ik nog liggen dus probleem opgelost. Alleen jammer dat de halve voorkant er vanaf moet eer je ergens bijkomt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.