Renault Megane: Turbo valt af en toe weg

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Beste allen,

een klassiek probleem: af en toe valt de turbo volledig weg tijdens het rijden, ongeacht de snelheid. Door terug te schakelen en even hoog in toeren te gaan, schiet meestal de turbo weer aan voor een tijdje. Doordat dit probleem maar af en toe voorvalt, denk ik niet dat er ergens valse lucht gezogen wordt (of heeft dit er niets mee te maken?); ik denk eerder dat er ergens een klep niet meer zo vlot keert waardoor de druk te hoog wordt.
Gezien de auto al meer dan 240 000 km's heeft, lijkt het me goed mogelijk dat de klep wat stroever gaat.

Nu vraag ik me af of iemand ervaring heeft met een goed werkend product waarmee ik kan proberen de kleppen weer proper te krijgen (indien hier het probleem ligt). Of kan ik beter een andere actie ondernemen?

Alvast dank voor jullie hulp!

Lucas

vdwlucas

Geplaatst door vdwlucas , lid sinds 8 jaar geleden

3 Reacties

Ralf_Jensen PRO, 7 jaar geleden

Een turbo die af en toe niet reageert ??
Meteen controleren of dat je schoepenwiel ruimte heeft! Verder kun je de vacuumklep ook zelf controleren.

vdwlucas, 7 jaar geleden

Danku voor de reactie,
kan je kort even zeggen hoe ik hier praktisch aan begin?

Ralf_Jensen PRO, 7 jaar geleden

Dikke inlaatslang van de turbo weghalen, en dan voelen of er radiale speling op zit. Axiale speling is in beperkte mate toelaatbaar, dit is echter een ervarings-gevoel.
Radiale speling betekent >> Turbo defect versleten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.