Renault Safrane: safrane 2.2 LPG 94 computer probleem?

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2

Ik heb het volgende probleem. De Safrane hoort op benzine te starten. Soms krijgt de pomp wel stroom bij het op contact zetten maar soms helemaal niet. Ik verbind dan de LPG schakelaar door en start op Gas. Nu loop ik vandaag alles even na, brandstof relais=oke, pomp=oke, rechtstreeks stroom op de pomp is ook oke. Kom ik uit bij de computer. Plaats ik een andere en geeft ie knipperende service lampen. Nu start de auto zowel op LPG als op benzine moeilijk en blijft niet stationair lopen. Ook niet meer met de oude computer erop.

Het is een siemens computer, OMVL lpg/verdamper. Wie heeft een idee. De auto liep dus tot vandaag goed op gas en benzine alleen de pomp kreeg soms wel een signaal en soms weer niet.

Kan een Lambda-sonde dit veroorzaken?

ajm

Geplaatst door ajm (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Safrane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

AS1 (105), 16 jaar geleden

de gascomputer moet worden ingeleerd. Probeer eens op 2500 toeren laten lopen gedurende ongeveer 30 seconden.
Meet nog eens op het moment dat de pomp het niet doet.

ajm (0), 16 jaar geleden

Inderdaad, bedankt Anne!
Hij blijft nu weer draaien op gas. Start nauwelijks op benzine en loopt niet op benzine. Net of de inspuitcomputer van slag is. Die sloopcomputer geeft knipperend servicelamp. Oude computer er weer in gezet maar loopt dus op benzine, starten...pruttel-pruttel en dan dood. Kun je die Siemens computer resetten/uitlezen, of kun je met de losse computer ergens naar toe om te laten herstellen/resetten.
Er zitten trouwens 2 kastjes tussen van het gas.

Alvast bedankt!

AS1 (105), 16 jaar geleden

controleer eens de massa-aansluitingen van de gasinstallatie.
De gasinstallatie schakelt de injectoren v/d benzine uit tijdens op gas lopen.
Als er een massaprobleem is met de gasinstallatie dan kan het zijn dat die injectoren ook op benzine uitgeschakeld worden. Dan krijgt je dus starten...lopen...pruttel....dood.
De oude computer zal dan goed wel zijn.

ajm (0), 16 jaar geleden

Oude computer is wel goed maar geeft dus geen stroom aan de brandstofpomp vandaar de andere computer (die storingen aangeeft) Kan ik deze computer laten uitlezen of resetten bij bijv een dealer? Of moet ie dan de hele auto hebben?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Safrane of stel zelf een nieuwe vraag.