Renault Safrane: Safrane troubles

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2i

Hallo,

ben sinds vandaag in het bezit van een 94 er safrane,hij heeft een 2.2i motor erin en een automaat.Verders heeft hij alle denkbare opties,van leer tot airco.Nu heb ik een paar probleempjes met deze auto.Hij is apk afgekeurd op de kachel.Hij is voorzien van clima control,alleen deed de ventilator het niet.Na onderzoek blijkt dat er geen 1 inzit,heb inmiddels er 1 van een laguna ingezet maar is niet super,display geeft service aan en verwarming valt in zijn geheel uit.Nu heb ik volgens mij niet de juiste motor erin zitten,wie kan mij hieraan helpen?Een foto zou ook heel mooi zijn.Heb tevens het display uitgelezen,hierbij komt code 7d tevoorschijn.Dit betekend Engine Coolant Blower Motor Control-Fault found,,,,Waar moet ik dit zoeken?

Volgende probleem is dat mijn leren stoelen niet naar voren of achteren gaan,is iemand bekend met dat probleem?

En nog een probleempje,op het dashboard zit een STOP lampje,deze brandt heel zwak,tevens brandt ook het accu lampje heel zwak.Dit doet hij alleen als hij rijdt/loopt.Als ik hem op contact zet brandt hij volop.Wie kent dit probleem?

Ik hoop hier positieve reacties op te krijgen,anders verkoop ik hem wel weer,maar zou het zonde vinden,hij rijdt nl beter dan een Mercedes..

Alvast Bedankt.


Michel[/i][/b]

Geplaatst door

3keerm (0)

al 16 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Het probleem van het niet lopen van de aanjager bij de Saffraan is vermoedelijk het printplaatje waarop de temperatuursensor. is gemonteerd. Deze zit ingebouwd in het warme luchtkanaal bij de elektrische aansluiting van de aanjager. Deze aansluiting vormt met de sensor een geheel (printplaatje) de contacten zijn eigenlijk te zwak voor de stroom die de aanjager trekt. Controleer daarom het printplaatje op de plaats van de connector. Een nieuw printplaatje kost meer dan 100 euro ik adviseer de verbrande contacten te overbruggen met een draadje.

meganejan 0

16 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Safrane of stel zelf een nieuwe vraag.