Renault Scenic: Scenic 2 automatische stuurvergrendeling tikt maar geeft geen vr

Bouwjaar: 2007

Goedemorgen,

Na de reparatie kachelmotor vervangen bij een Renault Scenic 2 uit 2007 (gehele dashboard eruit etc), komt de auto niet meer van stuurslot af. Het vergrendelkastje onder het stuur tikt wel (3 keer en stopt dan), maar krijgt op de een of andere manier de blokkeer pen er niet uit. De bekende melding, draai stuur, verschijnt wel op het dashboard. Dit helpt echter niks. Elektronische gedeelte gedemonteerd en werkt goed, motortje wordt aangestuurd. Echter krijg ik de pen er handmatig niet ver genoeg uit, lijkt of deze opeens langer geworden is. De problemen die ik veel tegen gekomen ben waren zo goed als hetzelfde probleem, alleen zonder een tikkend kastje. Iemand hier bekend mee?

Alvast bedankt!
Groetjes Robin.

Toevoeging.
Uitlezen geeft de volgende storing:

DF002 SLOT KOLOM 3.DEF
Intern elektronisch defect vergrendeling kolom.

RobinP

Geplaatst door RobinP (0) PRO , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

RobinP (0) PRO, 8 jaar geleden

Probleem verholpen: Tijdens het demonteren van stuurkolom heeft de pin waarschijnlijk een tik gehad. Hier door is een braam ontstaan op het schuivende gedeelte van het stuurslot. Daardoor kon de pin niet meer geheel ingetrokken worden en bleef hij dus vast staan. Na het stuurslot uit elkaar gehaald te hebben en de bramen weg geschuurd te hebben, werkte alles weer naar behoren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.