Renault Scenic: Scenic '99 1.9 dti wegvallen vermogen bij regen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Hallo,
ik heb sinds januari het volgende probleem met mijn Scenic :
als het hard regent of enorm vochtig is heb ik geen vermogen meer (max 1200 toeren), de wagen start perfect, en rijdt voor de rest ook zonder problemen.
Als ik met bij regen vertrek van stilstand gaat het waarschuwingslampje voor elektronisch probleem branden en gaat de toerenteller niet hoger dan 1200 toeren ondanks plankgas geven. Met het opschakelen lost dit probleem niet op en zo haal ik dus maximaal 40-45 km/u.
Als ik daarintegen op de autosnelweg aan een normale snelheid (120-130) aan het rijden ben en het regent hard valt het vermogen weg en daalt de snelheid tot 80 km/u.
In beide gevallen gaat het probleem vanzelf over als het niet meer regent en ik blijf rijden.
In januari '09 hebben ze bij de Renault garage te Oostende een check gedaan en de pedaalzender vervangen, maar dit heeft niets aan het probleem verandert.
In mei ben ik in Italië bij een Renault garage geweest, daar hebben ze weer een check gedaan en volgens hen lag het aan de injectiepomp, ze hebben toen alle contacten gecontroleerd en schoongemaakt en toen kregen ze geen foutmelding meer, maar het probleem is nog steeds niet verholpen.
Ook lijkt het mij vreemd dat het aan de injectiepomp zou liggen want dan zou dit probleem niet enkel bij regen voorkomen.
Aangezien de wagen voor de rest nog heel goed rijdt zou ik dit probleem graag laten oplossen, maar ik begin het beu te worden om geld te geven aan Renault zonder dat ze mijn probleem oplossen!
Als iemand enig idee heeft wat de oorsprong van het probleem is zou mij dat een heel stuk helpen.
Vriendelijke groet
Thomas

Thomas vda

Geplaatst door Thomas vda (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Erwin2907 (0), 14 jaar geleden

Is er nergens een waterafvoer (bv onder je voorruit oid) verstopt waardoor het water op een of ander elektrisch component loopt? Je zult zelf toch alles moeten aflopen om hier achter te komen. Denk ook aan opspattend water aan de onderzijde van je auto.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.