Renault Scenic: Scenic elektrisch problemen volgen elkaar op; oorzaak?

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 aut

Al veel over geschreven maar misschien geeft deze gehele beschrijving een zoekrichting.

Allereerst ging de rechterkoplamp stuk, beide lampen (dus ook gelijk lv) vervangen door de dealer.
Daarna het eerste probleem; als het bestuurdersraam ook maar een milimeter open gaat kan hij alleen maar helemaal open en gaat niet weer omhoog. Alleen door te resetten dmv afstandsbediening kan hij weer omhoog maar moet de auto uit etc.
Vervolgens ging de klok op 0;00. elke keer dat de auto weer uitgezet wordt en weer aan gaat springt de klok weer op 0;00. Ook alle trucjes geprobeerd maar helpt niets.
Vervolgens een hele bijzondere; als de bijrijder de voeten verplaatst op de vloer van de auto gaat de binnenverlichting op de portieren aan / uit. Soms blijft het aan soms blijft het uit. Het lijkt er dus op dat daar ergens sluiting zit of is dat te voorbarig?

Ik heb geen verstand van electra of auto's dus dat helpt niet echt maar elke richting is welkom. Ik woon in noord drenthe dus misschien zit er hier in de buurt wel iemand die er veel meer verstand van heeft en die wil helpen. Als een dealer moet gaan zoeken ben ik bang dat er nogal wat uurtjes geschreven gaan worden..-)

Kan iemand mij helpen?

Edwin71zzz

Geplaatst door Edwin71zzz (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

arjankempeneers (0) PRO, 12 jaar geleden

Als je klok op 0.00 springt, dan is dit meestal een voorbode dat instrumentenpaneel het gaat begeven. Op een gegeven moment valt alles weg. Controleer je accupolen eens of ze goed vastzitten. Ook het moertje

Zie ook: http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Edwin71zzz (0), 12 jaar geleden

Dank je voor je reactie.

Ik heb net beide polen gecontroleerd en daar is geen beweging in te krijgen. Misschien nog ergens een stekker ofzo die gecontroleerd kan worden?

biged1971 (0) PRO, 12 jaar geleden

paneel gaat stuk, en zit er niet een schakelaar in het luikje bij je voeten weet dat de eerste serrie die had

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

display defect bekend probleem

controleer de stekker onder de bestuurders stoel, op de aanwezigheid van vocht (groene pennen, afgebroken pennen cq draden)

Edwin71zzz (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor de reacties.

De stekker moet ik nog controleren maar de binnenverlichting is opgelost. Bij het opbergvakje zit een schakelaartje en doordat het klemmetje kapot is blijft het dekseltje niet op zijn plaats. Simpele korte termijnoplossing is een zwaar voorwerp erop en klaar. Natuurlijk wel even een nieuw klemmetje bestellen...

Is het niet functioneren van het raam ook te wijten aan een defect display?

Weet iemand een goed adres in de buurt van assen / gieten?

arjankempeneers (0) PRO, 12 jaar geleden

AC tronics Almelo. Kan alleen via een garagebedrijf of dealer

zafira2.2dti (0), 12 jaar geleden

hey Edwin, er zijn meerdere adressen waar je je display kan laten maken, maar je moet even googelen op "display Renault scenic kapot" want de bedrijfsnamen hier worden verwijderd ivm reclame, alleen die van Ac tronics mag schijnbaar blijven staan, maar dat is weer een andere discussie. Succes.

http://www.nationaalautoforum.nl/4248-re...

dit lezen en je weet genoeg.

P. Kelder (0) PRO, 12 jaar geleden

[quote=zafira2.2dti]want de bedrijfsnamen hier worden verwijderd ivm reclame[/quote]
Reclame wordt hier alleen verwijderd indien het bedrijf hier ZELF reclame maakt.
In het verleden en nog komt het voor dat mensen zich aanmelden om ook veelvuldig reclame te maken voor hun bezigheden, al dan niet bedrijfsmatig.

Dit soort posten worden door ons verwijderd.
Daarbij sluiten we niet uit dat er af en toe één doorglipt, dit kan dus voorkomen.

Moderator Problemcar

Edwin71zzz (0), 12 jaar geleden

Allemaal bedankt, heb een vakgarage gevonden waarvan de eigenaar zelf een scenic rijdt en alle problemen al eens heeft gehad :-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.