Renault Megane Scenic Century: Scenic met witte rook uit uitlaat en koelvloeistof spuit uit res

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 RN

Hallo allemaal,

ik heb een Renault Megane Scenic 1.6 rn uit 1999.

Onlangs heb ik het koelsysteem laten reinigen omdat de verwarming niet meer op temperatuur kwam. Er zat flink wat aanslag in het koelvloeistof reservoir. Kachelradiator gereinigd en klaar is kees. De auto werd binnenin weer lekker warm als je een paar minuten onderweg was. Na een tijdje sloeg de auto moeilijk aan en had ik het idee dat hij op 3 cylinders liep. Er komt ook erg veel witte rook uit de uitlaat. Ik heb nu de druk gemeten van de motor. Alle 4 cylinders geven 12 bar aan. Echter wanneer de motor koud is is het koelvloeistof reservoir vrijwel leeg. Wordt de motor warm dan loopt het reservoir over en spuit de koelvloeistof eruit. Verder merk ik ook dat er veel condens water uit de uitlaat druppelt.

Iemand een idee wat hier aan de hand kan zijn?

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Jo Simons

Geplaatst door Jo Simons , lid sinds 14 jaar geleden

3 Reacties

RoelV PRO, 14 jaar geleden

Thermostaat kapot? Wordt hij nog steeds lekker warm? Witte damp kan ook de koppakking zijn.

Jo Simons, 14 jaar geleden

Roel,

de termostaat is vervangen en werkt want de motor loopt niet te warm. Dat kan ik aan de temperatuurmeter zien want die loopt in het begin op tot iets boven de helft en dan loopt hij weer terug naar ongeveer de helft zoals gewoonlijk het geval was.

sytze PRO, 14 jaar geleden

Hij is gewoon niet goed ontlucht. Weet niet of het een kenner is geweest die het systeem opnieuw gevuld en ontlucht heeft, maar dat steekt nogal nauw.
Draai je niet de juiste nippels open dan krijg je deze taferelen!

Sytze

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.