Renault Megane Scenic Century: Scenic met witte rook uit uitlaat en koelvloeistof spuit uit res

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 RN

Hallo allemaal,

ik heb een Renault Megane Scenic 1.6 rn uit 1999.

Onlangs heb ik het koelsysteem laten reinigen omdat de verwarming niet meer op temperatuur kwam. Er zat flink wat aanslag in het koelvloeistof reservoir. Kachelradiator gereinigd en klaar is kees. De auto werd binnenin weer lekker warm als je een paar minuten onderweg was. Na een tijdje sloeg de auto moeilijk aan en had ik het idee dat hij op 3 cylinders liep. Er komt ook erg veel witte rook uit de uitlaat. Ik heb nu de druk gemeten van de motor. Alle 4 cylinders geven 12 bar aan. Echter wanneer de motor koud is is het koelvloeistof reservoir vrijwel leeg. Wordt de motor warm dan loopt het reservoir over en spuit de koelvloeistof eruit. Verder merk ik ook dat er veel condens water uit de uitlaat druppelt.

Iemand een idee wat hier aan de hand kan zijn?

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Geplaatst door

Jo Simons (0)

al 17 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Thermostaat kapot? Wordt hij nog steeds lekker warm? Witte damp kan ook de koppakking zijn.

RoelV 0
badge

17 jaar

Roel,

de termostaat is vervangen en werkt want de motor loopt niet te warm. Dat kan ik aan de temperatuurmeter zien want die loopt in het begin op tot iets boven de helft en dan loopt hij weer terug naar ongeveer de helft zoals gewoonlijk het geval was.

Jo Simons 0

17 jaar

Hij is gewoon niet goed ontlucht. Weet niet of het een kenner is geweest die het systeem opnieuw gevuld en ontlucht heeft, maar dat steekt nogal nauw.
Draai je niet de juiste nippels open dan krijg je deze taferelen!

Sytze

sytze 0
badge

17 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.