Renault Scenic: scenic probleempjes

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 DTi

hallo allemaal,
ik heb een paar vraagjes over mijn scenic 1.9 DTi uit 99.

1) op de foto is er een kabeltjes doormidden. "het lijkt wel of het doormidden geknipt is" weet iemand waar dit voor dient ?
het is bij het linker voorwiel.

2) hoe kan ik het beste kontroleren of mijn schokbreker niet meer in orde is, over een drempel of slechte weg hoor ik namelijk geklapper rechtsachter, het klinkt net als of er iets los in de laadruimte ligt.
als er iemand achter in zit dan hoor je het bij elk oneffenheidje in de weg. ik dacht zelf namelijk aan de schokbreker, kan het ook iets anders zijn ?
de schokbreker is wel iets of wat vettig kan dat een lek betekenen ? de andere heeft het namelijk niet.

3) als ik door de wasstraat ga dan komt er een flinke plens water naar binnen, dit is rechtsvoor (passagier zijde) het komt naast / achter het interieur filter naar binnen.
en ik denk vanaf het bijvultankje van de ruitensproeiers.
zit daar iets wat los kan zitten ofzo ? en weet iemand wat ik daar tegen kan doen, het is niet super irritant maar ik neem aan dat dit niet de bedoeling moet zijn.

bedankt alvast voor jullie hulp!

[img]http://i992.photobucket.com/albums/af49/...[/img]

pvb001

Geplaatst door pvb001 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

brunovanderjeught (0), 14 jaar geleden

Het kabeltje dat gebroken is ,dient voor het "verwittigen" dat de remblokken aan vervanging toezijn, deze kan zijn doorgeknipt door een verkoper die het lampje al zag branden, maar toch niet de kosten wou maken voor het vervangen van de remblokken. Als het lampje op het dashbord begint te branden, heb je wel nog wat tijd om deze te vervangen, dus...nakijken die blokjes. Voor de schokbreker, als deze vochtig staat door olie, dan is die wel aan vervanging toe, want dat duid op een lek in de schokbreker zelf, dus ook vervangen.

pvb001 (0), 14 jaar geleden

bedankt voor je medewerking.
een maand geleden zijn de remblokken vervangen.
en de auto heb ik al een tijdje de blokken zijn al een keer eerder vervangen, de kabel zal wel al die tijd kapot geweest zijn ik heb namelijk nooit een melding op het dashboard gezien.
(laatst remde ik zowat ijzer op ijzer)

ps de kabel laat ik maar zo als die nu is, ik merk zelf wel wanneer ik nieuwe remmen moet hebben.
bedankt voor de info, ik weet nu waar het voor is.

abc (0) PRO, 14 jaar geleden

schokbrekers achter breken nog wel eens boven in de kop wat het geklapper veroorzaakt dit zie vaak pas als je hem eronder uit hebt
het water komt via de kachel aanzuiging binnen doordat de afwaterings gaten l en r dicht zitten ,ff de plastic kap onde de voorruit weghalen en dan l en r in de hoek de rubber flapjes weg halen

pvb001 (0), 14 jaar geleden

bedankt voor de info mensen, v/d week kijk ik of ik het probleem kan verhelpen met de waterval :) en de schokbrekers worden waarschijnlijk volgende week vernieuwd.

pvb001 (0), 14 jaar geleden

[quote=abc]schokbrekers achter breken nog wel eens boven in de kop wat het geklapper veroorzaakt dit zie vaak pas als je hem eronder uit hebt
het water komt via de kachel aanzuiging binnen doordat de afwaterings gaten l en r dicht zitten ,ff de plastic kap onde de voorruit weghalen en dan l en r in de hoek de rubber flapjes weg halen[/quote]
ik heb gedaan wat je zij alleen zie ik dat de plastic kap onder de voorruit aan de linkerkant ontzet is, deze sluit niet meer goed aan bij het rubber en de voorruit.
ik neem aan dat dat het probleem zou moeten zijn, want ik weet niet wat je bedoeld met de rubberflapjes weghalen.

abc (0) PRO, 14 jaar geleden

dat is op zich geen probleem ,de rubber flapjes zitten in het binnenscherm in de hoek.
het water wat van de voorruit afloopt loopt via die plastic kappen naar beneden en dan via die openingen met die rubber flapjes weg naar buiten

pvb001 (0), 14 jaar geleden

probleem zou nu dan opgelost moeten zijn, ik heb de rubberflap verwijderd.
snap alleen niet waarom die flap daar zit.
volgende week ofzo nog maar een keer door de wasstraat, kijken of het nu echt opgelost is.

mijn grote dank.

pvb001 (0), 14 jaar geleden

probleem met dat geklapper is opgelost.
heb er nieuwe schokbrekers onder laten zetten, ze waren geen van beide afgebroken maar wel lekkend / versleten.

probleem met het water dat naar binnenkomt heb ik nog niet getest maar kom hier binnenkort nog op terug.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.