Renault Megane: Scenic start erg slecht

Bouwjaar: 1998

Ik heb een renault Megane Scenic uit 1998 Benzine met LPG-G3. Op gas start en rijdt de auto prima. Af en toe stottert de motor als ik wat pittiger rijdt. Start ik de auto op benzine begint snel de ellende. Erg slecht start de auto. Soms lijkt het erop dat de motot een "vastloper" krijgt bij het starten. Als ik dan nog even door ga start hij wel met moeite. Het rijden gaat in het begin goed todat hij warm is. Dat slaat de motor af bij stoplichten en zo. Als de warme motor 5 tot 10 minuten opnieuw wordt gestart lijkt dit niet echt meer te lukken. Ik schakel dan meestal over op gas. Het probleem neemt wel iets af maar blijft aanwezig. Ik heb ook al wat reiniging vloeistoffen er doorheen gegooid maar niet wil helpen. Ook is al tot twee keer toe de koppakking verbrand.

Wie ohhh wie kan mij een tip geven waar te zoeken ik ben inmiddels ten einde raad?

Fix

Geplaatst door Fix (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

probeer eens de benzinetank leeg te rijden en tank dan eens verse benzine als de benzine lang in de tank zit verouderd deze snel tegenwoordig

Fix (0), 19 jaar geleden

Ik al een paar tanks leeg gereden. Helaas is dit het ook niet, Toch bedankt voor je reactie.

Doei,
Pernel

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Wat voor gasinstallatie zit hier in dan? G3 start altijd op benzine.
Wanneer zijn de de kleppen voor het laatst gesteld?

Fix (0), 19 jaar geleden

Deze zijn pas gesteld. Dit was nog even een discussiepunt of dit wel kon. Sommige monteurs dachten namelijk dat dit model al electonisch geregeld werd. Niet dus en dit is verholpen.

G3 inderdaad. Het lampje van de schakelaar is eerst ook rood (benzine) en als de motor is gestart wordt het lampje groep (Gas). Het maakt dan niet uit op welke stand de schakelaar staat.

Groet,
Pernel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.