Renault Scenic: scenic valt uir onder het rijden en wil dan niet meer starten

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6e rt

mijn scenic had sinds vorige week startproblemen. ik dacht eerst dat het aan de accu lag in combinatie met de vrieskou, maar ook een nieuwe accu hielp niet. later kwam ik er achter dat mijn multiriem te strak stond. nadat ik deze losser heb gedraaid startte hij meteen en heb ik een aantal dagen geen last meer gehad. gisteren had hij weer ineens startproblemen en vandaag viel hij spontaan uit onder het rijden. ik kreeg hem ondanks vele pogingen niet meer gestart. wegenwacht gebeld. na een half uurtje wachten was de wegenwacht ter plaatse. en je raad het al. hij startte gelijk. bij het naar huis rijden viel hij in de straat weer uit. ik kreeg hem nu wel direct opnieuw gestart. wat me opviel is dat hij beide keer na een bocht uitviel.

wie weet waar dit probleem kan zitten?

Marreb

Geplaatst door Marreb (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

renault-monteur (0) PRO, 13 jaar geleden

valt hele electrisch gedeelte uit?

renault-monteur (0) PRO, 13 jaar geleden

rv onder motorkap zit onder een zwart kapje een pluspool die zit waarsch los...

Marreb (0), 13 jaar geleden

[quote=renault-monteur]valt hele electrisch gedeelte uit?[/quote]
ja alles valt dan uit.

Marreb (0), 13 jaar geleden

[quote=renault-monteur]rv onder motorkap zit onder een zwart kapje een pluspool die zit waarsch los...[/quote]
heb ik gecontroleerd. zit goed vast

Marreb (0), 13 jaar geleden

inmiddels heb ik de stappenmotor schoon gemaakt. Het probleem was een paar dagen weg. Vandaag stond hij weer stil na een korte rit. eerst begint de motor af en toe een schokje te geven en vervolgens valt hij helemaal stil. starten lukt dan niet meer. na ongeveer een half uur starten lukt dan gek genoeg wel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.