Renault Twingo: Schakelen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1200cc

Ik heb regelmatig dat ik niet in de vorige of volgende versnelling kom,als ik eenmaal de koppelingspedaal extra intrap is het net of die dan er iets beter in kan!
Hoe kan dit?
Het is niet hydraulisch maar Kabel!
Ik heb al gekeken of ik de kabel kan afstellen maar dat kan volgens mij niet!

backdraft

Geplaatst door backdraft (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

meeder (0), 15 jaar geleden

afstelling van de koppelingskabel niet goed?
Vertel eerst eens over welke auto het gaat, model, uitvoering, bouwjaar, etc.

backdraft (0), 15 jaar geleden

Het is nieuw vooe mij om via problemcar iets te sturen!
Dus ik hoop dat het duidelijk is nou.

joëlcotech (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo,
de kabel is zelfstellend en kan inderdaad niet bijgeregeld worden. Aan je pedaal kan je een witte plastic schijf zien. Daar zit een vertanding in. Deze durft al eens stuk gaan, maar dan gebeurt het dat je soms een stevige knak hoort als je het pedaal intrapt. Dat vermeld je niet, dus dat zal wel o.k. zijn. Ik heb bij dit type motor/bak, ook in de clio trouwens, al een paar keer succes gehad met de bakolie te vervangen en tijdens de testrit stevig te schakelen (vrij snel wisselen tussen de versnellingen alsof je in de soep roert). Alles komt dan weer los te zitten en schakelen verloopt dan weer als een fluitje van een cent. Verzeker je er wel van dat de koppeling normaal werkt. Ze moet toch al beginnen (ont) koppelen als je pedaal halweg zit. Succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.