Renault Scenic: Schakelt niet over naar LPG

Bouwjaar: 1995

Hallo,

Mijn Scenic 1.6i uit '95 met LPG G3 installatie, die niet meer overschakelt op LPG. De controle- ledje bij schakelaar knippert constant, bij het inschakelen op LPG je hoor geen relais in tikken waar moet ik het probleem zoeken? Bij voorbaat dank.

LUPO6725

Geplaatst door LUPO6725 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Meet of de lambdasonde pendeld, hiervoor zit een witte draad vlakbij de accu. Is dit goed dan kun je proberen de gasinstallatie opnieuw in te leren. Dit is zo klaar en de Renault dealer heeft hier een stekkertje voor.

Dit verhaal gaat alleen op voor Eurogas.

dupl-u-576-5dd1494928165+Ik (0), 18 jaar geleden

Koelvloeistof en toerentalsignaal moeten ook aanwezig zijn, en lambdasignaal ook

succes

Siem Bijman (140) PRO, 18 jaar geleden

Laatst een gehad die een slechte stekkerverbinding had op de MAP Sensor.Hij schakelde zo nu en dan niet over en had op een gegeven moment ook een storingslampje branden.(Uitlezen gaf toen de melding van MAP-Sensor)Na herstellen/reinigen van deze stekker is het probleem niet meer terug geweest.

hakeemolajuwon (0) PRO, 18 jaar geleden

Heb je misschien onlangs de accu losgehad? Als de EAS-box nooit de ingeleerd smoorklepsignaalspanning ziet die overeenkomt met de stand " smoorklep dicht" schakelt het ook nooit over. Je zou kunnen proberen het systeem opnieuw in te leren. Een defecte smoorklepsensor is dus ook een mogelijkheid.

126 (0) PRO, 18 jaar geleden

hij heeft 3 signalen nodig,1 x boven de 3000 toeren nulstand gaspedaal, en signaallambd sonde dus niet motor temp.het stekkertje waar overgesproken word verbind de 2 pennetjes door.ik kan desgewenst de in leer proceduure. wel op inter net zetten

126 (0) PRO, 18 jaar geleden

ps ik vergat de zekering als die stuk is dan blijft hij ook op benzine lopen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.