Renault Laguna: Schokkend inhouden (hikken) en knallen bij gasgeven bij lage toe

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16V

Hallo,

Na een flinke beurt met nieuwe distributieriem, carterpan eraf vanwege kleine olielekkage etc, etc is er een probleem opgetreden:

Als je vanaf snelheid (80 b.v.) het gas een tijdje helemaal loslaat en dan in een hoge versnelling weer gas geeft (bij 2000 toeren), houdt de motor wel eens in en een enkele keer geeft het een knal in de uitlaat. Auto rijdt verder goed en had en heeft verder geen makementen. Treedt zowel met warme als koude motor op. Ik heb tot dusver alleen op LPG geprobeerd. Maar deze Vialle installatie doet het verder uitstekend, dus die verdenk ik niet.

Iemand een idee wat dit kan zijn? Denk zelf aan valse lucht in combinatie met onverbrande brandstof vanwege de knallen. Kan het zijn dat inlaat of uitlaatspruitstuk los is geweest voor genoemd onderhoud?

Alvast bedankt,

Bas.

sgm

Geplaatst door sgm (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

compressie meten
lijkt een klep die niet sluit op tijd of een ontsteking die te vroeg staat
kan beide na verv distributie en de borg pennen zaten niet goed bij monteren

sgm (0), 16 jaar geleden

Kan de auto dan wel nog probleemloos goed lopen? Want zo merk je er verder niets aan.

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

1 tand verkeerd hoef je niet direct te erken maar welbij belasting en dan gas geven

sgm (0), 16 jaar geleden

Kan ik er nog even mee doorrijden?

Edit: Afspraak gemaakt bij de garage waar het onderhoud is uitgevoerd. Doen normaal heel goed werk, dus het zal me benieuwen.

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

zou ik niety doen
alles controleren e als dat goed is verder kijken
je kan met backfire een hoop dure schade oplopen

sgm (0), 16 jaar geleden

Ik heb er nog een 1000km mee gereden, maar dan zonder trekkracht te vragen. Geen schokken of knal meer gehoord. Auto is vandaag bij de garage. Ze hebben al gebeld dat 1 van de bobines niet goed functioneert. Komen 4 nieuwe in. De 3 die nog goed zijn neem ik mee, voor het geval iemand van hier testmateriaal nodig heeft. Zal me benieuwen of het ook te merken is bij gewoon rijden. Misschien zakt het verbruik ook wel wat, want dat was met 1:9 toch al iets hoger dan voorheen.

Auto opgehaald. Rijdt prima en geen schokken of knallen meer gehoord, ondanks dat ik ze probeerde uit te lokken. Dus kennelijk was het vervangen van de bougies bij de beurt net de druppel voor de al gekwelde bobine. Heb er nu 4 nieuwe in. Geen originele Renault vermoed ik (gezien de witte verpakkingen), dus ik hoop maar dat die minstens even goed zijn. Ben een beetje huiverig voor immitatie geworden sinds het debacle met de immitatie draagarmen waarvan de rubbers te zwak waren.

In ieder geval ziet het er voor het moment goed uit. Heb de oude bobines meegenomen voor als iemand er iets mee kan doen. Anders gingen ze toch maar de vuilnisbak in. Bedankt voor het meedenken!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.