Renault Grand Espace: schuifdak wil niet meer open

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.0 v6

Onze Espace heeft twee zonnedaken, de voorste is electrisch en schuift over het dak heen (spoilerdak) en heeft twee zonneschermpjes. Voor op het dak zit een kunststof windvanger.

Als je het knopje van het dak indrukt gaat het 3 centimeter goed en dan loopt hij vast en maakt een vreselijk tikkend geluid. Wanneer je het dak helpt gaat het wel open. Dichtdoen is hetzelfde probleem.

Wat moet ik doen om dit te verhelpen?
Hoe maak ik een en ander los om bij de ingewanden van het dak te komen......kabels bijv.

Inbouwstation wil het hele dak reviseren a 200 eutjes.....zonder het gezien te hebben.

Mvg,

Siebe

siebe

Geplaatst door siebe (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Megane20 (0), 17 jaar geleden

Geleiding goed schoonmaken en invetten met dik siliconenvet (kranenvet of i.d.). Kun je zo bij, hoeft niets uit elkaar. Voorste geleiders bij geopend dak, achterste bij gesloten. Vergeet ook de vlakken niet waarmee het dakpaneel de windvanger naar beneden drukt bij sluiten.

Megane20 (0), 17 jaar geleden

Siebe via mail:
"heb alle geleidingen super schoongemaakt maar blijft tikken, invetten werd mij afgeraden ivm vuil/zand. De specialist zegt per telefoon dat er een kabel vervangen moet worden. Wie weet het nog?"

Invetten is geen probleem, moet je af en toe reinigen en opnieuw smeren; Gaat je kabel langer mee.
Kabel is misschien nu al te ver heen.

siebe (0), 17 jaar geleden

Waar kan ik die kabel zien, hoe kan ik erbij om te zien of daar het probleem zit? Vreemd genoeg is dat alles soepel gaat tenzij hij hard moet werken en dan begint het geknak.

siebe (0), 17 jaar geleden

Wij hebben de auto net een paar weken maar het is een dealer onderhouden auto.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.