Renault Kangoo: Schurend geluid in versnelling

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine

Hallo allemaal,
Tja onze Kangoo is een maandagproduct. Er is al veel aan vervangen en gerepareerd. Dus nu een beetje in dubio; auto eruit en nieuwe tweede hands of toch weer repareren?

De klachten zijn:
* De auto kraakt, zoals metaal kraakt dat belast word. De garage heeft de vering nagekeken 100% ok. Ook zijn de veerpoten etc. door de garage ingespoten. De garage overigens is 100% goed dus ik twijfel er niet aan of het gebeurt is.
het kraken hoor je als je optrekt en afremt. Ook bij drempels kraakt ie.
* Er klinkt een geluid in de auto wanneer de auto in de versnelling staat en je optrekt. Ook wanneer het koppelingspedaal is ingedrukt en je de auto in de versnelling laat uitrijden voor bijvoorbeeld een stoplicht. Het geluid dat je hoort is net alsof er iets aanloopt. Ik dacht eerst aan de remmen die aanlopen maar dat is het niet want als de auto uit de versnelling is en je remt, dan hoor je niets. Het is een geluid alsof er iets aanloopt tegen iets dat draait, het geluid is niet constant.
* Als je door de bocht gaat, dan hoor je een geluid dat je zou horen wanneer je met een behoorlijke vaart door de bocht rijdt; een beetje het geluid van gierende banden. Voor de duidelijkheid is rijdt rustig.

Al dat kraken en vooral dat aanloop geluid maakt me onzeker of ik verder kan blijven rijden of dan ik de problemen alleen maar erger maak door ermee door te rijden.
Wie heeft raad?

Novice1

Geplaatst door Novice1 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1715) PRO, 10 jaar geleden

Wiellager , aandrijfas los in naaf ?

Novice1 (0), 10 jaar geleden

Ok, Wiellager, aandrijfas los in naaf? Iemand een ideetje wat dat eventueel gaat kosten?

Novice1 (0), 10 jaar geleden

Bleek de hoes van de Homokeneet (?) te zijn. draaide zonder smeermiddel. 2 busjes smeermiddel verder en inderdaad gekraak was over bij optrekken/remmen. Kosten E 60,- Viel dus erg mee.
@ mod kan een slotje op.

Heino4267 (225), 10 jaar geleden

Dat smeermiddel verdwijnt niet zomaar.
Is de oorzaak van het verdwijnen bekend en verholpen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.