Renault Espace: Servicelimiet remschijven

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 dci

Wat is het servicelimiet of APK limiet van de remschijven achter? Ik meet nu 9,1 mm.

Henry4505

Geplaatst door Henry4505 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kleijn (0), 15 jaar geleden

daar word toch niet naar gekeken ? alleen naar de vertraging van je remmen misschien als advies

pieterp9094 (0) PRO, 15 jaar geleden

9,5 is de limiet van leverancier van de schijven. Voor APK hoef het geen probleem te zijn maar ik zou je toch adviseren deze te vervangen, samen met de blokken.

AS1 (105), 15 jaar geleden

[quote=kleijn]daar word toch niet naar gekeken ? alleen naar de vertraging van je remmen misschien als advies[/quote]
er moet voldoende remkracht zijn en er mag geen ijzer op ijzer situatie zijn. Dus voering bijna weg? Wordt 'ie toch goedgekeurd.

Remschijven achter worden maar licht belast. Heb ook een keer een tijd doorgereden met schijven achter die onder de officiele limiet zaten. Zolang jij niet in de bergen gaat scheuren kun je best er iets onder zitten en wachten tot de blokken op zijn. Dit advies heb ik van een Renault dealer.

Henry4506 (0), 15 jaar geleden

Hartelijk dank voor de informatie. Dit is een goed moment om te vervangen. Ik wil geen risico's lopen voor zo'n klein bedrag.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.