Renault Megane: siemens computer in de motor stuk

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: k7m-a7

Hallo,

Na een boel onderzoek en vervanging, blijkt dat bij mijn renault megane coupe uit 1998 de computer van de motor kapot is. De computer stuurt maar 2 cilinders aan.
De computer is een siemens met het nummer: HOM 7700860319. ook stond er nog een nummer onder: 8200025769.
Kan dit gerepareerd worden of moet de hele computer vervangen worden? en zoja, moet ik dan nog meer moet vervangen voor de beveiliging ofzo?
wat precies? en hoeveel gaat dit ongeveer kosten?

alvast bedankt,

Ramon Kool

ramon-garderen

Geplaatst door ramon-garderen , lid sinds 11 jaar geleden

3 Reacties

oldford PRO, 11 jaar geleden

Klinkt alsof de aansturing voor de bobine defect is. Dat kan door een defecte bobine veroorzaakt worden, dus die ook preventief wisselen.
Reparatie is misschien mogelijk, door actronics in Almelo, maar dan moet je garage dit regelen.
Ook bba-reman in Utrecht zou het mogelijk kunnen.
Bij reparatie heb je geen problemen met de beveiliging, bij vervanging wel.
Bij de dealer informeren of vervanging door een 2e handse gaat en hoe.

fitz, 11 jaar geleden

De dealer zal zeggen dat een tweedehands niet gaat ivm de code die erin staat. In theorie kan het wel mijns inziens (na bestudering van het werkplaatshandboek van renault). Wat eventueel wel kan is een tweedehands ECU, UCH en PLIPs van 1 en dezelfde auto. Er zijn ook apparaten te vinden op internet (kan het nu even niet vinden) waarmee je een ECU "leeg" kunt maken... maw programmeerbaar. Dus je kunt of naar de dealer en de hoofdprijs betalen, of je kunt wat andere opties gaan zoeken.
succs iig!

primera p11, 11 jaar geleden

Zoala al geopperd is,aanbieden bij www.actronics.nl

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.