Renault Scenic: slaat niet aan

Bouwjaar: 1997

Hallo , wij hebben een scenic 2.0 8v
deze auto liep en zo in eens sloeg hij af en ging het motormanagment lampje kniperen weer opnieuw starten en hij liep weer normaal na 5 minuten draaien sloeg hij af en wil tot op heden niet meer . al vele dingen van problemcar gecontroleerd . nu heb ik bij een andere gekeken en daar brand het motormangment lampje van bij op contact zetten . van de ons probleem geval brand hij niet en het startblokerings lampje gaat wel uit . welke richting moet ik zoeken ??


groeten Emiel

ephy

Geplaatst door ephy (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als het contact aan staat moet het MM lampje branden als deze niet brand begin dan eens met meten of er wel plus en min bij de ECU aanwezig zijn.
Controleer de massa draden die op de cilinderkop zitten maar eens vaak veroorzaken die deze en andere storingingen.

Hans

Guy3901 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo,Controleer de benzinepomp eens,pomp zit in de tank en moet bij het opzetten van het contact draaien om druk op te bouwen
Guy

ephy (0) PRO, 18 jaar geleden

stroom en massa zijn wel aanwezig . de pomp draait wel als ik heb bij het relais aanstuur .
het MM hoort 2 seconden te gaan branden bij op contact zetten maar doet dit niet .

19 (0) PRO, 18 jaar geleden

Heb je het MM al uitgelezen? Een knipperend mm-lampje duidt op een probleem met je startblokkering. Dit is overigens geen reden om te motor te laten afslaan. Een dubbele storing cq probleem in kabelboom.

wilber (0) PRO, 18 jaar geleden

Als ik het goed heb zit bij dit type de motormanagment computer gemonteerd bij het rv binnenscherm met de stekker omhoog. Waardoor er vocht bij de conectoren en in de stekker kan blijven staan. Misschien een slecht contact

ephy (0) PRO, 18 jaar geleden

MM is niet uit te lezen . jammer genoeg
de stekker is gecontroleerd en ingespoten . tot op heden nog geen verandering .

ephy (0) PRO, 18 jaar geleden

Probleem is opgelost . er was een kabel half doorgeknaagt de plus van de ecu (zitten meerder plussen op ) .
allemaal bedankt voor jullie hulp

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.