Renault Scenic: versnellingsbak

Bouwjaar: 1999

Hoi allemaal,

ik hen een scenic 1.6 16v kaleido met een probleem aan de versnellingsbak.Sinds vandaag gaat de pook van de versnellingsbak heen en weer bij gas geven en loslaten, en daarbij giert de versnellingsbak in de derde(licht) en in de vijfde versnelling erg bij gasgeven.

wie kan mij hier een verklaring voor geven?

groeten Jan

famvanjan

Geplaatst door famvanjan (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ksie (0) PRO, 18 jaar geleden

Zijdeksel van bak demonteren en contr of dat er een bout is losgelopen,en of dat de lagers loszitten in het bakhuis.Gelijk laten repareren en niet meer rijden.

famvanjan (0), 18 jaar geleden

Hoi Ksie,
klopt helemaal, het lagerhuis was gebroken, dit is een lager buiten de versnellingsbak dat op de as van de 3e en 5e versnelling zit. Door niet meer te rijden kan dit tegen relatief lage kosten gemaakt worden. Als het je overkomt dan is het advie om zoveel mogelijk de tweede en de vierde versnelling te gebruiken, drie en vijf zijn uit den boze.

wim12235 (0), 18 jaar geleden

Beste Jan,
Heb op dit moment precies hetzelfde probleem bij mijn laguna 18rxi 16v bj 1999 met 250.000km en deze (revisie)versnellings-bak zit er sinds 180.000 km onder, alleen giert de 5e versnelling en bij de overige versnellingen gaat de pook heen en weer! Wat bedragen de kosten zo ongeveer,want zat al te denken aan een geheel nieuwe (revisie) bak. En waar heb jij deze reparatie uit laten voeren?
Zit te denken om het uit te laten voeren door de dealer, maar zie ook dat revisie-bedrijven het doen. Rij er op dit moment maar niet mee!! alvast bedankt. Groeten,Wim

chr= (0), 18 jaar geleden

Las gisteren het bericht over het trillen, gebeurt bij onze 306 break van 2000 ook. Dacht dat het zo hoorde -eigenschap van de auto- maar begin nu te twijfelen. In ons oude 205je -1989- staat ie doodstil. Toch maar eens naar de garage.....

famvanjan (0), 18 jaar geleden

Wim,
bij de demontage van het lager bleek toch dat er een stuk aluminium van de bak afgebroken te zijn, dikke pech. Nu via autobedrijf Kronenburg in Hoorn een revisiebak van Renault laten plaatsen. Kronenburg is een Renault specialist, voorheen de dealer, maar wilde geen grote schoowroom bouwen dus werd onterft. De bak kost ¤1001,00, daar heb je dan wel weer 12 maanden garantie bij. Ik heb nog bij Renault Nederland gevraagd om coulance, maar die geven niet thuis!! Jammer, de auto heeft pas 117000km onder de banden. Groeten Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.