Renault Laguna: slaat (steeds sneller) af op gas

Bouwjaar: 1997, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0

Beste mensen,

Ik heb een Laguna 2.0 uit 1997 met een EUROGAS G3 installatie uit 2000. De auto heeft 210.000 km gereden. De laatste tijd heb ik problemen met LPG. De motor slaat af tijdens rijden op de snelweg, dus bij 100-120 km/uur. Op een traject van 100 km gebeurde dat 21 keer. Dat ging als volgt: auto hield even in (want sloeg af op gas), en herpakte zich daarna (want schakelde automatisch over op benzine). Even later begon de groene LED te knipperen ("ik ga zo over op LPG") en daarna continu te branden (motor liep weer op gas). Even later weer afslaan, etc. Een enkele keer liep de motor zo rottig op gas dat ik de melding "brandstofinspuiting defect" kreeg. De laatste tijd slaat de motor ook in de stad af; en gisteren al na een minuut stationair draaien onder de carport! Dus het probleem treedt nu op bij kouden én warme motor, bij lage én hoge snelheid. Op benzine loopt de motor goed, dus het lijkt me een gastoevoerprobleem. Of er is een ander probleem dat ervoor zorgt dat de gastoevoer wordt afgesloten, bijvoorbeeld als de computer denkt dat het gassysteem defect is?

Als de motor overschakelt op gas, hoor ik netjes een klik achterin de auto (bij de gastank); de klep werkt daar dus naar behoren. De meeste stekkerverbindingen heb ik visueel geinspecteerd: niets bijzonders te zien. Ook heb ik gemorreld aan de stekkers bij draaiende motor (op gas uiteraard) om te kijken of er rottige contacten bij zitten: de motor ging niet rottig lopen daardoor.

Wie heeft er een suggestie wat het kan zijn en hoe ik dat kan controleren???

MarcelJEV

Geplaatst door MarcelJEV (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

AS1 (105), 17 jaar geleden

heb je een verdamper? is deze nog afstelbaar?

MarcelJEV (0), 17 jaar geleden

Ja, er zit een Landi Renzo verdamper met stapmotor in. Volgens mij niet af te stellen dan via de computer.

AS1 (105), 17 jaar geleden

Heb je een verdeelhuis? Die moet regelmatig worden schoongemaakt. Kun je het beste bij een gasspecialist laten doen dan kan deze gelijk de boel uitlezen. Kan verder van alles zijn brakke temperatuursensor, verdamper die aan revisie toe is enz.

MarcelJEV (0), 17 jaar geleden

Het probleem is nu verholpen: lambda sensor is vervangen en helaas ook de gascomputer!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.