Renault Laguna: Twist in veiligheidsgordels achter

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 16V

Hallo,

Mijn Laguna II Grand Tour heeft de veiligheidsgordels achter links en rechts nogal raar lopen. Er zit een twist in van boven naar beneden en de gesp van de sluiting wijst naar buiten. Dat in tegenstelling tot de gordels voor, waar ze recht lopen en de gesp van de sluiting naar binnen wijst zodat je ze gemakkelijk in de vergrendeling naast de stoel krijgt.

Zou het kunnen dat beide gordels een keer helemaal afgerold zijn en weer verkeerd opgerold? Want het lijkt me heel sterk dat dit af fabriek al zo zat.

sgm

Geplaatst door sgm (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

sgm (0), 16 jaar geleden

OK, oorzaak gevonden: de vorige eigenaar had ze kennelijk opzettelijk getwist in het oprolmechanisme laten verdwijnen. Met enig gepruts was dit te herstellen. De ene kant ging gemakkelijker dan de andere, maar nu zitten de gordels weer zoals ze horen. Het wordt nog eens een echte auto :-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.